Visa alla bilder
Visa film

Cadillac Series 60 V8 (Renoveringsobjekt) — 1939

Perfekt vinterprojekt! Avstannat renoveringsobjekt med mycket stor potential för rätt köpare.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En helrenovering som har påbörjats och sedan avstannat på grund av plats- och tidsbrist. Både chassi och motor blev dock renoverade innan det stannade. Alla karosspaneler, såväl som inredning och lister verkar vara tillgängliga. Bilen rullar lätt. Vi rekommenderar dig dock att du gör ett besök för att själv bilda dig en uppfattning."

Budgivningen startar den 1/12
OBJEKTNR
LAGERORT
15212
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 90 000 SEK
Ej uppnått
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En helrenovering som har påbörjats och sedan avstannat på grund av plats- och tidsbrist. Både chassi och motor blev dock renoverade innan det stannade. Alla karosspaneler, såväl som inredning och lister verkar vara tillgängliga. Bilen rullar lätt. Vi rekommenderar dig dock att du gör ett besök för att själv bilda dig en uppfattning."

Beskrivning

Bilen köptes i samband med en fastighetsförsäljning för över 20 år sedan och har förvarats i ett lager sedan dess. Motorn är renoverad och ser ut att vara i gott skick, men har inte startats. Bilens historia är okänd, eftersom den saknar ID-handlingar och den säljs som oregistrerad. Med största sannolikhet har den importerades från USA. Bilen ser ut att vara komplett och i ett gott skick, men det är svårt att säga vad som eventuellt skulle kunna saknas. Vi rekommenderar därför att du gör ett besök på depån, för att få en egen bedömning och uppfattning om bilen. Den rullar lätt och kan enkelt transporteras.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1939/1939 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  Ej Reg 
 • Chassinummer
  396019S 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textile 
 • Färg
  Dark Red 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är renoverad men inte testad. Manuel växellåda och kylare finns och medföljer. Lite nyare kablage har monterats. Nya däck (se våra bilder).

 • Skick interiör:

  Säten och inredning förefaller vara kompletta. I bagageutrymmet finns många trädetaljer, glas och andra delar, men det mycket svårt att säga exakt vad som eventuellt kan saknas.

 • Skick exteriör:

  Som på alla äldre 30-talsbilar, så är karossen mycket solid. De flesta karossdelar verkar finnas med och inkluderar bl.a. fram- och bakskärmar, motorhuv, belysning och grillar. Vissa mindre komponenter kan ev. saknas.

 • Skick helhet:

  Detta är ett fint och bra renoveringsprojekt med en stor potential för den rätte köparen. Det faktum att man nuförtiden inte stöter på dessa gamla Cadillacs särskilt ofta, gör dessutom det hela ännu mer intressant för en entusiast.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG