Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 — 1967

Den platsar direkt i kategorin "bland de finaste vi sett". Osannolikt välhållen och klichéerna stockar sig efter varandra när man ska beskriva bilen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det blir kanske inte bättre än så här. Historik, skick och upplevelse – allt faller på plats."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
225 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12667
BJUV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det blir kanske inte bättre än så här. Historik, skick och upplevelse – allt faller på plats."

Beskrivning

Till den här bilen har den ursprunglige ägaren lämnat en liten hälsning till framtida vårdare av bilen; hans väl inkörda och snygga bilhandskar.
Och den nuvarande ägaren skrev en egen målande beskrivning:
"En rubinröd Amazon beställdes av bilförsäljaren Birger Eriksson på Lennart Jöhncke bil AB i Linköping den 28 februari 1967 som ett demoexemplar. Där gick den cirka 500 mil fram till 1968 då Nils-Erik Johansson i Åtvidaberg köpte den, vårdade den pedantiskt och använde bilen väldigt sparsamt fram till sin bortgång 2014 med 12000 mil i bilen bakom sig. Sedan tog arvingarna tog över ägandet och för ett par år sedan en privat entusiast. Tack vare det sparsamma brukandet och den ständigt ömt vårdande handen för att bevara bilen på bästa sätt, speglar det sig idag i en Amazon i ett fullständigt unikt bevarat original skick, trots sina 13 600 mil på mätaren.Interiören är otroligt fint bevarad, där även den stoppade instrumentpanelen fortfarande är mjuk. Alla gummilister och gummidetaljer är original och i utmärkt skick, det vill jag påstå att det bevisar att bilen sällan tagits ut ur garaget i onödan i allt för påfrestande väder.
Bilens 2 original länsbokstavsskyltar finns kvar, varav en som till synes sitter återmonterad i fronten. Den nyare skylten från 1973 finns självklart kvar och är givetvis i utmärkt skick."

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-03-21 
 • Avläst mätarställning
  36 400 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Rubinröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ett nytt kvalitativt 2" avgassystem med det karaktäristiska ljudet monterades av ägaren före den nuvarande. Det gamla finns kvar om någon inte skulle uppskatta det sportiga och lite lågt visslande ljudet. I övrigt utstrålar bilen en nybilskänsla i körningen.

 • Skick interiör:

  En mjuk stoppad överdel av instrumentpanelen talar för att bilen inte har varit onödigt stillastående ute i solen. Vidare finner man att skyddslacken är kvar på en del detaljer, till exempel dörrlåsen och ventilkåpan. Inredning och mattor håller samma höga klass, men de extra gummimattorna har på förarsidan ett tydligt slitage och hål efter gasfoten.

 • Skick exteriör:

  Originallacken är djupt röd och utan skador. Klassiska tillbehör som 5,5”-fälgarna sitter monterade för att få det av många önskade och tidstypiska lite sportiga och tuffare utförandet. Originalfälgarna finns självklart kvar.

 • Skick helhet:

  Här har vi en bil som lirar i en klass för sig själv och letar man efter en röd Amazon i så nära perfekt skick man kan komma utan att renovera, då är det här en möjlighet som svårligen kan återkomma i det snaraste.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG