Visa alla bilder
Visa film

Opel GT 1900 2.2i — 1970

Skönt uppgraderad maskinellt och snygg fattigmans-Corvette. Det sistnämnda epitetet gällde när den var ny, men avgjort inte idag. Idag är den betydligt mer ovanlig och exklusiv.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevliga prestanda med en nyare maskin och ett lika trevligt bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12675
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevliga prestanda med en nyare maskin och ett lika trevligt bruksskick."

Beskrivning

Opel GT hade samma formgivare som Chevrolet Corvette då det begav sig och Larry Shinoda, som han hette, ritade faktisk GT:n före sin version av Corvetten. Han tyckte även att GT:n egentligen var mer en lyckad design än Corvette. ibland fick bilen heta, i alla fall i Sverige, det lite nedsättande "Fattigmans-Corvette".
Opel GT hade faktiskt en liknande chassikonstruktion som Corvette med tvärgående bladfjäder och stel bakaxel.
Det här exemplaret har en svensk historik från ny och har begåvats med en Opel Rekord 2,2-liters insprutningsmaskin från tidigt åttiotal.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-11-05 
 • Avläst mätarställning
  72 650 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den nuvarande ägaren har lått utföra uppdateringen av motorn och Rekordmaskinen ger bilen en betydligt trevligare gång och bättre fartresurser. Det är också en vanlig motorkonvertering bland Opel GT-ägare. Och man flyttar alltid över GT:ns oljetråg och ventilkåpa då de är avgörande för att övertaget få plats med maskinen.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i lagom inslitet skick och ser proper ut. Den tunna läderratten är inte bara snygg, den skänker också en fin känslighet för bilens rörelser till föraren. I det lilla bagagefacket som man når inifrån ska det ligga ett reservhjul, men ett femte exemplar av eftermarknadsfälgarna i BBS-stil får förmodligen inte plats.

 • Skick exteriör:

  Bilen har varit röd tidigare, den vita lacken är ombesörjd en tidigare ägare. Det finns lite lackrester här och där, på gummilister och på andra delar, och motorutrymmet känns bitvis handmålat. Detta är inget som stör om man helt enkelt tar hela bilens utstrålning för vad den är; en sportig Opel med en rolig motor och ett hyggligt presentabelt yttre.

 • Skick helhet:

  En GT i ett lagom prydligt skick, bilen behöver inga direkta eller omedelbara åtgärder, men för någon med en pedantisk läggning finns det en del att putsa på.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

eller ombudsansvarige Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG