Visa alla bilder
Visa film

Citroen CX Prestige Turbo 2 — 1987

Lång, rymlig, egensinnig och rolig. Och snabb. En Citroën av det här slaget uppmanar till ett speciellt engagemang av sina brukare och ägare. Vare sig man vill det eller inte.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Att vara objektivt oberörd av en CX Prestige är svårt. Det här exemplaret har några saker att åtgärda för att hållas i originalskick, men är i övrigt i ett praktiskt, fint och lättskött brukandeskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12666
KLIPPAN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Att vara objektivt oberörd av en CX Prestige är svårt. Det här exemplaret har några saker att åtgärda för att hållas i originalskick, men är i övrigt i ett praktiskt, fint och lättskött brukandeskick."

Beskrivning

Bilen beställdes ny av en bank i huvudstaden för smidiga transporter av viktiga kunder, och den beställdes utan emblem för att inte sticka ut. Ett "Turbo 2"-emblem på en bil kunde väcka ont blod bland ett fåtal vid den här tiden. Den rullade därför inte mycket som ny och stod ofta garagerad. En Citroën-entusiast i Östersund var nästa vårdare av rymdskeppet, från 1993 till 2011, och denne körde sparsamt och tog väl hand om bilen. Ner till Skåne för nästa citroënist, en man som är känd i kretsarna som en fixare och effektiv omhändertagare. Där blir inget stående, där händer det saker i garagen. Nuvarande ägare har samlat på sig ett par CX Prestige från just den här årsmodellen som ett medvetet infall, påverkan från sin uppväxt och sin fars bilägande. Men nu är det nya tider, nu ska ägaren ägna tid åt sitt hus och tvåhjuligt entusiastfordonsägande.
"Tvåhjulingar tar ju inte så mycket plats", låter han meddela oss vid dokumentationstillfället. Och det är sant, några äldre Citroën CX Prestige kräver både rejält med utrymme och engagerad vård.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1988-03-24 
 • Avläst mätarställning
  134 140 km 
 • Kw / hk
  118 / 160 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Rouge Florentine 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Turbomaskinen svarar fint, den gashydrauliska fjädringen och styrningen är balanserade och har rätt känslighet. Pigg, bekväm och bestämt svävande. Bromsarna är typiskt Citroën-känsliga och effektiva. Den bakre ljuddämparen saknar ett slutrör, men ägaren ska försöka åtgärda detta innan leverans.

 • Skick interiör:

  Plyschklädeseln och mattor är hela och rena, tidigare ägare har delvis klätt och stoppat om sittdynor. Även innertaket är bytt av samma ägare.

 • Skick exteriör:

  Original Michelin TRX-fälgar finns och följer med. De behöver en översyn och en eventuell lack för att bli riktigt fina. TRX-däcken hade en helt egen dimension och var på sin tid överlägsna i prestanda. De som sitter på nu är från bilens tidiga år och är inte trafikvärdiga. För en absolut trogen originalspecifikation går dessa däck att beställa från Michelin Classic Collection, men de är inga budgetdäck om man uttrycker sig så. Nuvarande fälgar som sitter på är av eftermarknadstyp. Lacken är delvis omlackerad, bland annat huv och vänster bakskärm. Vidare är vingen bak till en ordinarie CX Turbo 2, men originalvingen finns kvar.

 • Skick helhet:

  En CX Prestige är en bil för en medveten bilägare. De var de egentligen redan som nya, något för de som ville ha något extra och som också kunde ge tillbaka något extra till bilen. Det här exemplaret är en solid och bra grund för ett entusiastiskt ägande, brukande och vårdande. Trevligt och snyggt skick, och med ytterligare original- och körupplevelsepotential med en TRX-däckinvestering.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e maj 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG