Visa alla bilder

Volkswagen 1303S 1600 — 1973

Original-fabriksbyggd, färdig rallybil (cup-bil) som bara såldes nya under ett år till aktiva rallyförare med licens. Alla hade pilgrön kulör och denna är i orenoverat bruksskick och körklar.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil men bättringar och lite rost finns nertill på karossen. Baklucka och höger framskärm är omlackerade. I övrigt är karossen bättrad på olika ställen. Domkraftsfästen på båda sidor saknas/borttagna och här finns rosthål som behöver åtgärdas (se bilder)."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
72 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13369
KIL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1303S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil men bättringar och lite rost finns nertill på karossen. Baklucka och höger framskärm är omlackerade. I övrigt är karossen bättrad på olika ställen. Domkraftsfästen på båda sidor saknas/borttagna och här finns rosthål som behöver åtgärdas (se bilder)."

Beskrivning

Detta är en specialmodell - en så kallad Cup-bil - som VAG Sverige tog in och sålde som entypsklass till aktiva rallyförare enbart under 1973. Ett 100-tal Cup-bilar beställdes färdiga av Volkswagens svenska importör med den karakteristiska pihlgröna färgen. Bilarna såldes mot uppvisande av tävlingslicens. Modellen hade bland annat luftintag i fronten, vilket passade bra för en oljekylare. Kartläsar-lampan som sitter passagerarsidan var också standard på denna modell. Likaså två rally-ljus framtill.
Endast tre brukare. Bilen har gått i trakten kring Kil (nära Karlstad) sedan ny. Orenoverad endast bra skötsel och viss rullande renovering genom åren. Bland annat är en framskärm bytt och fjäderbenstorn har blivit upplagat tidigare. Lackbättringar finns nertill runtom på flera ställen. Motorn fungerar fint men släpper några droppar olja på garagegolvet. Sammantaget kan vi säga att bilen är i bra brukskick men kräver en del finish jobb för att bli riktigt fin. Bilen har gått 7800 eller 17800 mil då mätaren går runt vid 10.000 mil. (Sätena ser ut som 7800 mil). Osäkert om den är Rally-körd, det ser inte ut så men kanske bara körd några enstaka gånger? Dessa original ”cup-bilar ” av bubbla är mycket ovanliga idag, endast ett fåtal finns fortfarande är i liv, men flera replikor är byggda genom åren.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1973 
  • Första registreringsdatum
    1973-02-15 
  • Avläst mätarställning
    78 874 km 
  • Kw / hk
    37 / 50 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Tyg 
  • Färg
    Grön 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Allt fungerar som det skall förutom att automatchoken som behöver
    “aktiveras" manuellt bak vid motorn vid kallstart. Litet oljeläckage från motorn. Bilen går fint maskinellt. Bra hjul. Fjäderbenstorn fram har blivit lagade någon gång tidigare.

  • Skick interiör:

    Rutor, innertak och dörrsidor är i bra skick. Ok gummimatta på golv med normalt slitage. Mätarhuset fungerar. Reservhjulet är ok. Klädseln ser ut att vara bra med skyddande överdrag på framstolarna.

  • Skick exteriör:

    Mindre rostskada på höger hjulhus (se bifogad bild)
    Inre sidobalks stomme där domkraftsfästen suttit är rostskadat. I övrigt är karossen bättrad på några ställen. Baklucka och vänster framskärm är omlackerade. Kan finnas mer som blivit omlackerat tidigare utan nuvarande ägares kännedom. Gummilister och krom är OK

  • Skick helhet:

    En bil i bra brukskick, ser bra ut, körklar och besiktigad t.o.m 2021-09-30.
    Relativt orörd, original, det vill säga inte sönderskruvad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-03-06
Ursprungsbesiktning: 1973-02-15 (regbes) (Ombes:19801112)
Datum i trafik första gången: 1973-02-15
Senast godkända besiktning: 2019-09-20
Besiktigad tom: - 2021-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

1303 är toppmodellen i Bubblas utveckling. Sista tyskbyggda modellen, slutade produceras 1975 när Golfen tog överhanden. 1303 är den trevligaste modellen att köra.
Cabbarna byggdes till 1979, separat av Karman.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG