Visa alla bilder

MZ ES 250/2 Trophy — 1968

En fincykel i sextiotalets DDR, en hoj som även motorcyklisterna i det forna Sovjet hade ett gott öga till.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bruksvänlig i ett trevligt originalskick. Motorn är inte startad, men går runt på kicken. Avställd sedan 1990."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
36 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13250
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MZ ES 250/2 Trophy ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bruksvänlig i ett trevligt originalskick. Motorn är inte startad, men går runt på kicken. Avställd sedan 1990."

Beskrivning

Den här mc:n kom till Sverige 1973 och en undran går till vem som importerade den då. Att förutse östblockets kollaps och därmed dess underutvecklade fordons chica status idag var nog inte någon tanke som frodades. En DDR-sextiotalare med all den tvåtaktskunskap som kom att brukas och utvecklas som en produkt av de faktiska omständigheterna på den sidan järnridån. Det är också en hoj med ett krokigt släktskap med andra tyska fyrhjuliga tvåtaktare och framförallt, med en tysk premiumbil, nämlich Audi.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1973-07-04 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  13 / 19 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Flerfärgad  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är inte startad, men den går runt när man kickar. Ett förmodligen lätt startobjekt för någon med tvåtaktskoll.

 • Skick interiör:

 • Skick exteriör:

  Den verkar vara i ett fint originalskick med allt vad innebär på en gammal järnridåhoj. LIte dammig och fortfarande kan man se lite smuts på fotpinnar och reglage. Rolig och fulsnygg design, med den stora fyrkantiga strålkastaren gick hojen även under namnet "TV-lampan".

 • Skick helhet:

  En hård östtysk i ett skönt och fint skick som med lite tvätt och puts blir en udda och rolig hoj att entusiastbruka.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1990-09-29
Ursprungsbesiktning: 1973-07-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-07-04
Senast godkända besiktning: 1990-05-29
Besiktigad tom: - 1991-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

MZ har varit en förkortning för olika namn, först Motorrad- und Zweiradwerk GmbH och senare Motorenwerke Zschopau GmbH under den östtyska tiden. Det är många historiska trådar att följa, men den roligaste är att det som var DKW motorcyklar och mopeder så småningom blev Auto-Union med Audi, Horch, Wanderer och DKW när allt flyttade till Ingolstadt och sedemera utvecklades till Audi vars klassresa tog fart på allvar i början av 80-talet. Kvar bakom järnridån blev det som en gång skapades av en dansken (!) Jørgen Skafte Rasmussen i början av 1900-talet. Tvåtaktsmotorer och tvåhjulingar från fabriken i Zschopau under namnet MZ och i sin tur under ett slags paraplyföretag i det kommuniststyrda DDR kallat Industrieverband Fahrzeugbau, IFA. Och det namnet känner vi igen som östtysk variant och kopia av DKW.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG