Visa alla bilder
Visa film

Lincoln Continental 460 V8 "Gas Monkey Garage" — 1970

1970 Lincoln Continental by Gas Monkey Garage.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Har inte testat bilen själv men här en möjlighet att köpa en världsberömd bil som är läckert ombyggd av Gas Monkey Garage-killarna, besiktigad och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
230 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13425
VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Lincoln Continental?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Har inte testat bilen själv men här en möjlighet att köpa en världsberömd bil som är läckert ombyggd av Gas Monkey Garage-killarna, besiktigad och körklar."

Beskrivning

1970 LINCOLN CONTINENTAL MARK III GAS MONKEY Build
Säga vad man vill om Gas Monkey Garage och Richard Rawlings, men de har blivit RIKTIGT stora, över hela världen. Programmet översätts på en mängd olika språk, och dubbas bland annat till Tyska och Spanska. Fansen består av allt från bilnördar till äldre damer och små barn. Showen går hem i de flesta läger. Så vi kan lova att detta custom-bygge kommer att bli igenkänt, vart man än tar den.

Denna Mark III byggdes av teamet under första säsongen, av Aaron Kaufman och gänget. Vid denna tiden hade de förmodligen ingen aning om hur stora de skulle bli. De höll till i en liten och sliten verkstad, och Richards kontor bestod av en omgjord arbetarbarack.

Utgångsobjektet var en fin lågmilad, orörd Continental som de hittade hos en lokal bilhandlare. Luftfjädring monterades. Stora 22-tums ekerfälgar införskaffades vilket krävde breddade hjulhus. Skivbromsar monterades runt om, och bromsrören byttes ut i samband med de. Därefter mattades kromet ner för att få fram ett ”elakt” och fränt stuk.
Bilen var anmäld till en auktion och den hamnade hos en lokal entusiast som köpte den till sin son. Allt detta fins att se i avsnittet som döptes till ”Low Riding Lincoln” och är idag TV-historia.

Under en USA-resa i December 2018 råkade nuvarande ägare av en ren slump hamna på Gas Monkey Garage i Dallas. Där stod den svarta Lincolnen lite bortglömd i ett hörn. Det visade dig att Rawlings hade köpt till baka bilen några månader tidigare. Han frågade om den var till salu och det var den.

Idag är bilen i ett riktigt bra skick. Han har haft en duktig plåtslagare som har gjort lite plåtjobb inne i hjulhusen, bland annat. Så bilen är bättre nu än när GMG sålde den första gången. Bilen är besiktigad och körklar, och går helt toppen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  272 / 370 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 3 vxl 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Orörd Maskinellt. Original 460 V8:an går silkeslent. C6 Aut som växlar mjukt och fint. Måste säga att man blev positivt överraskad av hur fint den gick vid första provkörningen. Tyst och fin inne i kupén. Inte nervös eller spårkänslig trots stora fälgar och däck. Och det är något speciellt att åka på luft, man svävar fram.

 • Skick interiör:

  Imponerande inredning rakt igenom. Det är något speciellt med en svart läderinredning. Man sitter kungligt i stolarna, som att sitta i en TV-fåtölj. Fräsch instrumentering med klara fina glas. Rak och fin instrumentbräda utan sprickor. Spikrakt innertak och solskydd. Originalratt i ”mint” condition. Jättefina dörrsidor. Hela inredningen har kvar sin ursprungliga lyster. Man förstår varför de inte gjorde något med inredningen, den är perfekt som den är.
  Torr och fin. Kompressorer och lufttank till luftbälgarna snyggt och prydligt monterat. Original orörd skuffinredning.

 • Skick exteriör:

  Stuket är riktigt elakt. Den ser helt klart häftig ut när den är nersänkt ”på backen” Den solid blanksvarta lacken håller riktigt bra.

 • Skick helhet:

  En riktig show stopper, det finns bara en sådan här.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-10-07
Ursprungsbesiktning: 2019-10-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 700101
Senast godkända besiktning: 2019-10-09
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG