Visa alla bilder
Visa film

Ford Thunderbird 312 V8 — 1956

Tämligen unik originalbil i toppskick, endast 2 brukande ägare. En i USA och en i Sverige, sedan 2004.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällsynt att se en bil som denna i detta fina originalskick, endast omlackad på grund av blekande Carlifonia sol. Fantastisk bil att njuta av både att se och köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
390 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13090
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Thunderbird?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällsynt att se en bil som denna i detta fina originalskick, endast omlackad på grund av blekande Carlifonia sol. Fantastisk bil att njuta av både att se och köra."

Beskrivning

Denna bil såldes ny 1956 av Wray Brothers Ford i Van Nuys till John och Muriel Dow som vårdade bilen pedantiskt och servade den regelbundet (mycket dokumentation finns bevarad). Bilen kördes sparsamt men användes till att skjutsa sonen, som var skådespelare till inspelningar av serien "Leave it to Beaver". Nuvarande ägare letade länge efter en fin originalbil och hittade till slut denna 2004, den hade då bara rullat 31066 miles (5000 mil).
Bilen var fint skick men solblekt den var även utrustad med original hardtop, största motorn och automat. Den togs hem och lämnades till välrenommerad lackfirma som slipade den plåtren och lackerade den i originalfärg köpt från USA. Inredningen kläddes om 2019 av en firma i Eslöv. Den har nu rullat 46558 miles (7493 mil) och används sällan varför man vill att någon entusiast vill ta över och vårda denna pärla.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  2005-01-20 
 • Avläst mätarställning
  46558 miles 
 • Kw / hk
  168 / 265 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Brun 
 • Färg
  Buckskin Tan 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går perfekt, allt fungerar utom klocka och originalradion. Välservad med mycket dokumentation.

 • Skick interiör:

  Mycket fin inredning, omklädd 2019 i originalutförande.

 • Skick exteriör:

  Proffslackad för 15 år sedan i originalfärg, nerslipad plåtren. Aldrig rostlagad, fin i krom. Suffletten byttes i USA innan leveransen till Sverige.

 • Skick helhet:

  En originalbil i toppskick med original hardtop. Mycket ovanlig färg Buckskin Tan.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2007-02-03
Ursprungsbesiktning: 2005-01-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2005-01-25 (560101)
Senast godkända besiktning: 2017-05-04
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG