Visa alla bilder

Ford Model T Touring Mässing — 1915

Utställd på Arvika fordonsmuseum, en av de sista med mässingsdetaljer.
Mer bilder kommer inom kort.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Jättefint skick, lika fin på nära håll som det ser ut på bilderna. Äldre renovering (uppskattningsvis från 1970-1980-talet) som fortfarande är i utställningsskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
162 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13301
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model T Touring?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Jättefint skick, lika fin på nära håll som det ser ut på bilderna. Äldre renovering (uppskattningsvis från 1970-1980-talet) som fortfarande är i utställningsskick."

Beskrivning

Bilen kom till Arvika fordonsmuseum för drygt 16 år sedan och ingår i samlingen med bilar från bilismens barndom. Jättefin lack, inredning och mässingsdetaljer. En bil som är historiskt intressant passar i varje bilsamling. Tekniskt sett bör den gå att få igång och få körbar med enkla medel. Alla delar är på plats och motorn går runt för hand. Ej startad sedan den km till museet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1915/1915 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  svart skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt sitter där det skall men bilen behöver gås igenom före uppstart.

 • Skick interiör:

  Inga anmärkningar. Fint renoverat originalutförande.

 • Skick exteriör:

  Bästa samlarskick

 • Skick helhet:

  En av de bättre tidiga T-fordar vi sett i Sverige.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Denna bil säljs oregistrerad som utställningsobjekt. Gamla registreringshandlingar saknas. Köparen får ett kvitto av Bilwebauctions, där det framgår att ägaren ägt bilen i 20 år och att bilen tillhört ett museums samlingar. Med dessa underlag och ev. dispenser får köparen själv försöka registera bilen, om det är möjligt, om han så önskar. För mer info kontakta Transportstyrelsen.

Fakta om modellen

Henry Ford byggde sin första bil 1896 och grundade Ford Motor Company 1903. Hans affärside var att bygga bilar som även arbetarna i hans fabrik skulle ha råd att köpa. 1908 började tillverkningen av modell T,”bilen som satte världen på hjul” Modell T slutade inte tillverkas förrän 1927, då mer än 15 miljoner exemplar byggts. Det rekordet stod sig ända tills 1972 då VW Typ 1 tog över som världens mest sålda bil. T-Forden var klart dominerande modellen på bilmarknaden i stora delar av världen, så även i Sverige. I 1922 års bilregister för Värmland kan man se att 447 av de 1417 registrerade bilarna i länet är T-Ford. En marknadsandel på 32%. Något som för dagens försäljare att drömma om.
OBS: Denna bil står utställd på övervåningen på Arvika Fordonsmuseum. Vinnande budgivare kan titta på bilen under musets öppetider och tidigast hämta den 10/5, för den lyfts ner med truck denna dag. Senaste hämtningsdag är 17/5.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG