Visa alla bilder

Chevrolet 490 Touring 2.8 — 1920

Museibil i mycket fint renoverat originalskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil säljes oregistrerad men underlag ska finnas för ursprungskontroll. Har stått länge på museum varför en mekanisk genomgång och service bör göras."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13302
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil säljes oregistrerad men underlag ska finnas för ursprungskontroll. Har stått länge på museum varför en mekanisk genomgång och service bör göras."

Beskrivning

Har efter renovering stått i Arvika Museums samlingar och bevarats i ett mycket fint skick.

Denna bil står utställd på övervåningen på Arvika Fordonsmuseum. Budgivare kan titta på bilen under muséets öppetider och tidigast hämta den 10/5, den lyfts ner med truck just denna dag. Senaste hämtningsdag är 17/5.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1920/1920 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  18 / 24 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej testad av BWA men ser ut att ha renoverats för ett antal år sedan och bör fungera fint efter uppstart och service.

 • Skick interiör:

  Mycket fin och hel inredning.

 • Skick exteriör:

  Äldre lackering som klarat sig fint. Hel sufflett i bra skick. Snygga fälgar med bra däck

 • Skick helhet:

  Veteranbil i mycket fint skick, säljes oregistrerad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Bilen säljs oregistrerad som utställningsobjekt. Gamla registreringshandlingar saknas. Köparen får ett kvitto av Bilweb Auctions AB, där det framgår att ägaren har ägt bilen i drygt 30 år och att bilen tillhört ett museums samlingar. Med dessa underlag får köparen själv försöka registrera bilen om denne så önskar. Läs mer på https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsimport-och-ursprungskontroll

Fakta om modellen

William Crapo “Billy” Durant hade grundat General Motors 1908, men blivit utmanövrerad 1910 av bankmän. 1911 startade han tillsammans med racerföraren Louis Chevrolet ett nytt företag, Chevrolet Motor Company. Durant hade anställt den schweiziska födde Louise Chevrolet som förare redan under tiden han var chef för Buicks racingteam. Avsikten var att använda det nya företaget som en språngbräda för att återta kontrollen över GM. Han lyckades också med detta efter några år och Chevrolet ingår sedan 1918 i General Motors.

OBS: Denna bil står utställd på övervåningen på Arvika Fordonsmuseum. Vinnande budgivare kan titta på bilen under museets öppetider och tidigast hämta den 10/5, för den lyfts ner med truck denna dag. Senaste hämtningsdag är 17/5.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG