Visa alla bilder
Visa film

Cadillac Fleetwood 75 Limousine 6.4 V8 — 1963

Mäktig svensksåld direktionsbil i fint originalskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som behöver åtgärdande av olje läckage för att bli godkänd av Bilprovningen. Efter en service och översyn av automatlådan så är bilen fullt körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
250 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13245
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Cadillac Fleetwood 75 Limousine?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som behöver åtgärdande av olje läckage för att bli godkänd av Bilprovningen. Efter en service och översyn av automatlådan så är bilen fullt körklar."

Beskrivning

Sannolikt en av Sveriges dyraste bilar 1963. Direktörsbil på pappersbruk, körd med chaufför de första åren. Sedan dess är den utställd på Arvika bilmuseum

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-07-04 
 • Avläst mätarställning
  93980 km 
 • Kw / hk
  224 / 305 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Automat 4 vxl 
 • Klädsel
  Svart / Grå 
 • Färg
  Svart  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har stått undanställd sedan 1987, vi har nu startat upp den och kört till bilprovningen. Anmärkning på oljeläckage. Bilen körbar men växlar trögt. Automatlådan behöver servas.

 • Skick interiör:

  Jättefin orörd original inredning, endast förardörrens handtag slitet, se bilder. Tändningslåset utbytt mot strömbrytare och startkontakt.

 • Skick exteriör:

  Fin kaross, rak och fin i plåten och alla detaljer snygga. Inga anmärkningsvärda skador men någon liten rostblåsa i nederkant kan man hitta. Se bilder.

 • Skick helhet:

  En av de finaste Cadillac limousiner vi sett. Helt i orört original skick vilket gör den unik.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1984-09-28
Ursprungsbesiktning: 1963-07-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1963-07-04
Senast godkända besiktning: 1989-03-10
Besiktigad tom: - 1990-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Cadillac Series 70 (modeller 70 och 75) är en V8-driven serie bilar i full storlek som tillverkades av Cadillac från 1930- till 1980-talet. Det ersatte 1935 355E som företagets vanliga bil precis som den mycket billigare serien 60 introducerades. Serie 72 och 67 liknade serien 75 men 72 och 67 producerades på en något kortare respektive längre hjulbas. Serie 72 producerades först 1940 och serie 67 producerades endast 1941 och 1942. Under mycket av efterkrigstiden var det toppmoderna Cadillac och var Cadillacs fabriksbyggda limousineerbjudande.

Produktionen av den korta hjulbas 70-serien upphörde 1938, men dök upp igen kort eftersom den relativt dyra serien 70 Eldorado Brougham 4-dörrars hardtop 1957-1958, medan den långa hjulbas 75-serien gjorde ett slutgiltigt utseende under år 1987.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG