Visa alla bilder

BMW 3.0 CSi — 1975

Klassisk svensksåld 70-tals coupé i fint skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin BMW coupé i vällhållet skick är delvis renoverad bland annat framvagn, fjädring och inredning med ett bra resultat. Även växellådan är konverterad till
5-växlad manuell, alla utbytta originaldelar finns bevarade och medföljer vid köp."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
515 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13397
KARLSKOGA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 3.0 CSi?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin BMW coupé i vällhållet skick är delvis renoverad bland annat framvagn, fjädring och inredning med ett bra resultat. Även växellådan är konverterad till
5-växlad manuell, alla utbytta originaldelar finns bevarade och medföljer vid köp."

Beskrivning

Denna fina svensksålda BMW registrerades 1976-02-19 och rullade fram till 2011 i Skåne för att sedan hamna i Värmland där nuvarande ägare köpte den 2017. Han har gjort en del renoveringar av bland annat framvagn, fjädring mm. Även inredningen är omklädd i skinn.
Bilen går fint och är ett snyggt exemplar i bra originalliknande skick.

Fler bilder finns på Instagram: ”bmwclassiccoupe” och ”matosgarage_e9_e24”

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1976-02-19 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5-vxl 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, mycket är nytt och utbytt. Konverterad till 5-växlad manuell låda. (Original-växellådan, kardanaxeln samt kopplingen finns bevarade och medföljer vid köp). Ny koppling med lameller, förstärkt tryckplatta och ny kopplingscylinder byttes samtidigt vid växellådsbytet 2020. Justerbara Coilovers runt om. Renoverad framvagn med nya bussningar, styrleder m.m
  Alla länkarmar, styrstag och spindelleder nya. Det mesta fungerar dock är det glappkontakt till en av fönsterhissarna samt kupéfläkten.

 • Skick interiör:

  Mycket fin omklädd inredning i skinn. Ny interiörmatta. Marshall Bluetooth-högtalare med inverterladdning. Nytillverkade dörrlister i betsad och vaxbehandlad Teak.

 • Skick exteriör:

  Proffslack med få bruksspår. Äkta 18 tums BBS fälgar och bra krom.

 • Skick helhet:

  En påkostad, väl omhändertagen och delvis renoverad autobahn-kryssare från 70-talet i en mycket smakfull färgkombination. Service utförd 2020 med ny olja och filter, samtidigt byttes samtliga kylarslangar, vattenpump, expansionskärl, spolarvätskebehållare, fördelarlock, rotor m.m.

  Besiktigad utan anmärkning senaste två gångerna (2018 och 2020).

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-12-01
Ursprungsbesiktning: 1976-02-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1976-02-19
Senast godkända besiktning: 2020-07-31
Besiktigad tom: - 2022-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

E9-coupén var en utveckling av Wilhelm Hofmeisters 2000 C-modell. Den presenterades tillsammans med E3-sedanen hösten 1968 och modellerna delade den sexcylindriga M30-motorn. För att göra plats för den större motorn fick bilen längre hjulbas och en ny front. Liksom företrädaren byggdes den av Karmann.

Modeller
2800 CS
Hösten 1968 startade produktionen av BMW 2800 CS . Motorn var en sexcylindrig version av den fyrcylindriga M10-motorn i 1500/1800-modellen och motorfamiljerna delar en mängd komponenter.

3.0 CS/CSi
Våren 1971 ersattes 2800:n av BMW 3.0 CS, med en större motor. Modellen introducerades på Internationella bilsalongen i Genève. Senare under året tillkom 3.0 CSi med bränsleinsprutning.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG