Visa alla bilder

BMW 3.0 L (E3) — 1975

Inte en vanlig gammal treliters E3 stor-BMW, här är det emblemet L som är det riktigt rara på bilen. L som i Lang, långt och exklusivt.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Ovanligt exemplar, ovanlig specifikation och ovanlig modell. Och i ett ovanligt bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13617
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
170 - 200 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Ovanligt exemplar, ovanlig specifikation och ovanlig modell. Och i ett ovanligt bra skick."

Beskrivning

Den såldes ny 1975 till en bilhandlare som specificerade utrustningen till sin fru med en manuell växellåda, taklucka, elspeglar och en mörkblå plyschinredning. När bilen kom till Sverige. installerades även en automatisk nivåreglering som en eftermarknadsuppdatering. Bilen kördes på saluvagnsskyltar fram till 1978, då den registrerades på riktigt med bara drygt 200 mil på mätaren, allt enligt den medföljande dokumentationen. När ägaren dog överlämnades bilen till barnbarnet, som körde den sparsamt och den sålde den sedan 2019 till den nuvarande ägaren och samlaren. Fordonet levereras med servicehistorik, handböcker och en körjournal som verifierar miltalet.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1978-01-03 
 • Avläst mätarställning
  52990 km 
 • Regnr
  JAM675 
 • Chassinummer
  3050120 
 • Kw / hk
  132 / 179 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Blå velour 
 • Färg
  Polaris Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den startar lätt och känns rätt i både motor och låda, men vid motorbroms hörs det ett ljud som sannolikt orsakas av en sliten infästning eller bussning.

 • Skick interiör:

  Snygg och sober originalinredning i blå plysch, fin och ren med mindre tecken på slitage på förarsätet och en spricka i kromet på förarsidans dörrhandtag.

 • Skick exteriör:

  Lacken är fortfarande i ett fint skick med två små blåsor på C-stolparna och en liten buckla på en av bakskärmarna. Det lackerades om i originalfärg för 25 år sedan och fick då även två mindre svetsfjobb utförda; bakom höger bakskärm vid stötfångaren och vid vänster tröskel. Sidolisten på förarsidans tröskel är lös och måste monteras.

 • Skick helhet:

  Rolig samlar-BMW i ett trevligt och bra skick. Långversionen av 3,0 E3 är en ovanlig modell, och kan sägas motsvara en förlängd 7-serie idag, även om dåtidens bil var mycket mera ovanlig och exklusiv då, relativt sett.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2001-08-22
Ursprungsbesiktning: 1978-11-03 (regbes) (Ombes:19781218)
Datum i trafik första gången: 1978-11-03
Senast godkända besiktning: 2016-05-18
Besiktigad tom: - 2018-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG