Visa alla bilder

Volkswagen Typ2 T1 Kleinbus 1600 — 1964

En Kleinbus som kan få många entusiaster på knä med sitt fina skick och sin fina färgkombination.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig buss för nästa års sommar och campingsäsong."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
273 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15930
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ2 T1 Kleinbus?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig buss för nästa års sommar och campingsäsong."

Beskrivning

Denna Kleinbus är svensksåld och tillhörde tidigare en yrkeslärare i bilplåt från Örebro. På skolan där han jobbade plåtrenoverades bussen. Nuvarande ägare köpte bussen 1995. Den är i ett fint skick med några lacksläpp, se bilder. Bussen är campinginredd med tillhörande soffor som kan bäddas och matchande gardiner med mera. Motorn är utbytt, nu är den utrustad med en 1600cc-motor med dubbelportstoppar. Från fabrik levererades den med en 1200cc-motor. Bussen är påställd men har ej brukats sedan 1996. Nycklar till tändningslåset finns men nycklar till dörrarna saknas. Volkswagen Typ 1 fanns i olika utföranden. 1950 fanns enbart skåpvagnen och kombin att välja på, men redan 1951 lanserades Kleinbus. Och så småningom kom den som Pickup.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1963-10-08 
 • Avläst mätarställning
  30730 km 
 • Kw / hk
  31 / 42 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är utbytt från en 1200cc till en 1600cc. Vid fotograferingstillfället startades motorn med extern starthjälp och motorn låter som den ska. Bussen har fått ett nytt tändningslås men det kvarstår något elfel mellan tändningslås och startmotor. Dörrnycklar saknas.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett trevligt bruksskick med campinginredning som är bäddbar. Innertaket har släppt i limningen på några ställen, se bilder. Gardiner är solblekta.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en bra äldre omlackering med lacksläpp på några ställen, se bilder. Backspegeln på förarsidan är trasig.

 • Skick helhet:

  Kleinbusen är i ett tilltalande skick men behöver lite omsorg, uppstartsservice och översyn av bland annat tändningslåset/elproblem och efter en besiktning så är bussen redo för nästa års sommarliv.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-02-17
Ursprungsbesiktning: 1963-10-08 (regbes) (Ombes:19810616)
Datum i trafik första gången: 1963-10-08
Senast godkända besiktning: 1993-10-22
Besiktigad tom: 1995-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Initiativtagare till robusta Volkswagen Typ 2 var holländaren Ben Pon som också ansvarade för VW-agenturen i Nederländerna på 50-talet.

Produktionen startade 1950 och Typ 2 som kunde lasta 4,6 kubikmeter gods blev en storsäljare nästan från dag ett. Till Sverige kom de första 50 i slutet av 1950. Två år senare kom Pickup med flak på 4,2 kvadratmeter, därunder ytterligare utrymmen att stuva in ytterligare gods.

Tidigt kom också lyxbussen med soltak, och fönster i längs takkanten och runt bakre hörnen. Både som lyxbuss och som enklare Kleinbus började den redan under 1950-talet bli en populär campingbil.
Formen från fullskaleprototypen 1949 lämnades nästan helt orörd ända fram till 1967. I Brasilien byggdes de i denna form fram till 1976.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG