Visa alla bilder

Toyota Supra MKIII 3,0 Turbo — 1989

Japansk prestandabil i toppskick, få brukande ägare och ett förhållandevis lågt miltal.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En verkligt välvårdad Supra som går alldeles utmärkt och ser mycket fin ut."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16302
KRISTIANSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Toyota Supra MKIII?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En verkligt välvårdad Supra som går alldeles utmärkt och ser mycket fin ut."

Beskrivning

Denna bil har haft entusisatiska ägare som varit rädda om den och skött den väl. Det finns en fullständigt ifylld servicebok samt övriga handlingar sparade. 1995 köptes den av ägaren till Toyotaverkstaden i Sölvesborg, han körde och servade den till 2003 då den såldes till en man i Blekinge. Han behöll den i 5 år och sålde sedan den vidare till en man i Skåne. Denne ägare behöll bilen i 15 år och körde mycket sparsamt under denna tid, bilen var alltid avställd vintertid. Därefter såldes den till nuvarande ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1989-09-21 
 • Avläst mätarställning
  161203 Km 
 • Kw / hk
  172 / 235 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går mycket bra, turbon laddar fint. Allt fungerar utan anmärkning och den har en härlig väghållning. Det är ett trimsystem monterat med ett skönt sound, original medföljer. Bilen levereras nyservad med ny kamrem.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i mycket fint skick med ytterst få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin lack utan skador. Lister och paneler i fint skick så även fälgar och däck. Finns en mycket liten rostblåsa på skärmkant vid vänster bakhjul.

 • Skick helhet:

  En snygg och idag ovanlig bil på svenska vägar. Härlig "cabkänsla" med targataket av och vinden i håret.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-07-28
Ursprungsbesiktning: 1989-09-21 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-12-08
Senast godkända besiktning: 2022-07-13
Besiktigad tom: 2024-07-31
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

1986 gick Celica och Supra skilda vägar och Supran fick en egen modellkod.[4] Beteckningen var MA70 och på vissa marknader MA71. Första årsmodellen var 1986.5 (sent modellår). Bilen hade en 3-liters motor utan turbo med 24 ventiler och dubbla överliggande kamaxlar. Den utvecklade 200 hästkrafter utan katalysator och cirka 185 hästkrafter med katalysator.

Med 1987 års modell kom turbo-versionen av 3-litersmotorn på 232 hästkrafter. Supra A70 introducerades i Sverige 1989 och importerades endast med den turbo-utrustade 3-liters motorn, nu med 235 hästkrafter. A70 producerades till våren 1993.

Supra A70 har till skillnad från S60 ett targatak som finns på de flesta A70. Från 1991 fanns elektrisk taklucka som tillval, dock endast i USA och Japan. USA och Japan hade även TEMS (Toyota Electrically Modulated Suspension) som tillval. Till 1989 års modell gjorde man en ändrad design framtill, bakljusen ändrades (utom på den europeiska versionen som fortsatte ha de gamla bakljusen), ändrad instrumentpanel, stolar, bakspoiler med mera. Motorerna modifierades också för något högre effekt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kristianstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG