Visa alla bilder
Visa film

Rolls-Royce Camargue 6,75 V8 — 1980

En lite rarare och tidig åttiotals-Rolls med ett franskt namn och egna coupélinjer från italienska Pininfarina. Här ett vänsterstyrt exemplar i ett fint och användarvänligt skick med en initial ökenhistorik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"I Rollskretsar har den sin givna plats med uppskattande entusiaster, ett exemplar med en intressant historik och en lång ärgarlängd i Sverige."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
18 AUG 12:00
170 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15100
FALKENBERG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
550 - 650 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 171 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
10185
15 AUG 22:56
170 000 SEK
16873
15 AUG 14:56
166 000 SEK
2161
15 AUG 08:57
165 000 SEK
10185
13 AUG 23:52
160 000 SEK
21389
13 AUG 19:45
150 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"I Rollskretsar har den sin givna plats med uppskattande entusiaster, ett exemplar med en intressant historik och en lång ärgarlängd i Sverige."

Beskrivning

Den såldes ny till en prins i Bahrein, hamnade sedan i Kuwait och importerades till Sverige på hösten 1988, men registrerades för trafik först i april 1990. Den nuvarande ägaren köpte bilen på exekutiv auktion 1992 och har vårdat den sedan dess. Vinterförvarad torrt och varmt, kört och motionerat den sparsamt på sommarhalvåren. Registreringsskylten GRACE kan möjligen tolkas som något bilen personifierar, men är egentligen en förkortning som kommer från japansk kampsport; Grounded Relaxed Aware Center Energy. Den nuvarande ägaren sysslade mycket med sådant som ung.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1990-04-26 
 • Avläst mätarställning
  102 346 km 
 • Regnr
  BUK535 
 • Chassinummer
  JRX50230 
 • Kw / hk
  157 / 213 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mjuk och fin Rollsfeeling i maskin, låda och chassi. Motorutrymmet kan enkelt förbättras till ett lite snyggare intryck med tvätt, puts och polerande. I övrigt torrt och inga synliga läckage. AC:n har i nuläget ingen kylande funktion.

 • Skick interiör:

  Trevlig inredning med ett vanligt förekommande instegsslitage på förarsätets vänstersida. Lätt åtgärdat med försiktig infärgning och insmörjning av skinnet. Fint innertak och snygg klassisk valnötsinläggning på instrumentpanelen i bra skick.

 • Skick exteriör:

  Fin och för varmare länder marknader typiskt vit kulör. Några krackeleringar på huven och blåsor runt antennen tyder på en äldre omlackering, och det finns också dokumentation som berättar om att prinsen lät lackera om bilen ett par gånger då han inte var nöjd med resultatet när bilen var ny.

 • Skick helhet:

  Ovanlig och säregen Rolls med en rolig historik i ett skönt och lagom använt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2008-04-29
Ursprungsbesiktning: 1988-10-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-04-26
Senast godkända besiktning: 2021-09-14
Besiktigad tom: 2023-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Camargue var den första Rollsen som ritades av en designer utanför företaget, det vill säga Paolo Martin på Pininfarina. Den delade teknik och bottenplatta med både Corniche och Silver Shadow, men hade ett lite högre effektuttag. Mottagandet när den var ny var positivt och även om den sålde förhållandevis bra har bilhistorien slagit ner på dess utseende som också är minst sagt lite eget. James May på Top Gear sammanfattade det träffsäkert: "It's not ugly, either. It has presence, like that pug-faced but well-dressed bloke down the pub". A pug face kan liknas vid en boxarnäsa, ett tillplattat ansikte likt en mops, hundrasen heter just så på engelska, a pug.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Falkenberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG