Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 230 SL Pagoda — 1966

Mercedes 230SL, en ikon från det glada 60-talet. Här i en klassisk färgkombination och i mycket fint skick.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket fin och tight Pagoda som känns och låter som en Mercedes skall göra. En lugn och stressfri känsla att köra men det finns morr och prestanda att ta fram vid behov."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
573 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15164
UTTRAN
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
500 - 600 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket fin och tight Pagoda som känns och låter som en Mercedes skall göra. En lugn och stressfri känsla att köra men det finns morr och prestanda att ta fram vid behov."

Beskrivning

En svensksåld vagn (AA5445) som det gleds runt med på Östermalm i Stockholm. På 90-talet blev den karossrenoverad med bl.a. nya framskärmar, lackerad och en motorrenovering påbörjades. Sedan gick det som det kan göra ibland, i stå. Nuvarande ägare, en verktygsmakare, köpte objektet för 20 år sedan. Med hans tekniska kunnande slutfördes arbetet och nu är bilen i ett utsökt och väl omhändertaget brukat skick. Under resans gång blev det också en ny inredning, varför såväl mattor, som stolar och övrig inredning är i toppskick. Det gäller även trädetaljerna. Alltid garagerad och körd under den ljusa årstiden och en välkänd deltagare vid Mercedes- och andra bilträffar. MHRF-försäkrad. Det är bara att tuta och köra.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-01-01 
 • Avläst mätarställning
  9580 km 
 • Regnr
  BOO365 
 • Chassinummer
  11304210016105 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Mörkröd MB-Tex 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tekniskt i mycket bra skick. Nuvarande ägare har med hantverksskicklighet lagt stor möda på att få bilen i optimalt tekniskt skick. Allt fungerar och det är en allt igenom väl fungerande vagn. Avsteg från original är elektronisk tändning.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i klanderfritt fint skick, benvit ratt och fint trä

 • Skick exteriör:

  Lackerad för ca. 30 år sedan och fortfarande i bra skick. Glas, blanka detaljer och sufflett är också i fint skick. Navkapslar från 280 SL. Grafitgrå HardTop medföljer men behöver en översyn.

 • Skick helhet:

  En klassiker i ett utsökt skick!

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-04-20
Ursprungsbesiktning: 1966-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-05-16
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

I slutet av 50-talet fick Karl Wilfert den tuffa uppgiften att ta fram en ersättare för Mercedes klassiska sportvagnar 300SL och 190SL. Till sin hjälp hade han bl.a. konstnären och designern Paul Bracq. Våren 1963 presenterade så Mercedes den nya modellen W113 230 SL vid Geneveutställningen. Den blev positivt mottagen och fick snabbt smeknamnet Pagoda, tack vare det speciella takprofilen på HardTopen. Resten är fordonshistoria, få modeller har rönt så mycket uppmärksamhet, då som nu. Visst det fanns åsikter om att den inte var lika "sportig" som föregångaren 300 SL och Måsvingen samt att den inte skulle vara lika vacker som 190SL. Fast den låg helt rätt i tiden och såväl design som teknik låg i framkant och är en Mercedesikon från det glada 60-talet. Så även om det fanns en del kritik, så tystnade det mesta när den visst visade sig vara potent. Modellen var gediget byggd och klarade med glans av tuffa rallyförhållanden. Modellen kom att utvecklas i 250SL och 280SL, den senare byggdes fram tom årsmodell 1971.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uttran

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG