Visa alla bilder
Visa film

Saab Sonett III — 1972

Ägaren köpte Saab Sonett III för 31 år sedan och ägnade 14 år åt att renovera bilen, som blev klar år 2007. Renoveringsarbetet är fullständigt dokumenterat med noggrant utförda detaljer och inga hörn har skurits.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen har varit en central del av ägarens liv och har spridit glädje både till honom och hans fru. Som pensionärer är det nu dock inte längre praktiskt för dem att kliva in och ut ur den. Varje detalj av bilen har genomgått noggrann renovering både invändigt och utvändigt, och den har endast använts under sommarmånaderna. Trots detta ser den fortfarande utmärkt ut och presterar väl. Bilen är befriad från besiktning livet ut. En enkel service rekommenderas då den inte har använts mycket detta år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
275 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17388
GRÄSTORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab Sonett III?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen har varit en central del av ägarens liv och har spridit glädje både till honom och hans fru. Som pensionärer är det nu dock inte längre praktiskt för dem att kliva in och ut ur den. Varje detalj av bilen har genomgått noggrann renovering både invändigt och utvändigt, och den har endast använts under sommarmånaderna. Trots detta ser den fortfarande utmärkt ut och presterar väl. Bilen är befriad från besiktning livet ut. En enkel service rekommenderas då den inte har använts mycket detta år."

Beskrivning

Bilen importerades från Kalifornien och registrerades i Sverige 1992 med cirka 81 000 miles på mätaren, vilket bekräftas av äldre servicestämplar i serviceboken. Den nuvarande ägaren köpte bilen 1992 från den svenske mannen som importerade den. Trots att bilen var i solid skick, utan större skador eller överdriven rost, krävdes en komplett renovering på grund av långvarig exponering för den starka kaliforniska solen. Detta omfattande projekt tog 14 år att slutföra och är fullständigt dokumenterat i textform och med ett fotoarkiv.

Varje komponent har granskats, renoverats eller ersatts. Även om den ursprungliga motorn och växellådan ingår, valde ägaren att använda en nyrenoverad motor och växellåda från en annan Saab-entusiast, vilket var ett bättre alternativ. Den omfattande karosserirenoveringen inkluderade rostreparationer i ramens trösklar, epoxymålning av ramen samt fullständig fiberglasyterestaurering och ommålning. All elutrustning och dess komponenter granskades och ersattes, tillsammans med en fullständig översyn av kylsystemet, bromsarna, fjädringen, bakaxeln och avgassystemet.

Inredningen med säten, takklädsel och paneler ersattes och handtillverkades av det professionella företaget Top n Trim. I princip ingenting har förbisetts. Renoveringen slutfördes 2007 och sedan dess har bilen endast använts under sommarmånaderna och kört cirka 27 000 miles totalt. Även 17 år efter renoveringen ser bilen fortfarande fantastisk ut och granskas och servas regelbundet av ägaren.

Dessutom ingår köpet en mängd reservdelar, vilket säkerställer fortsatt vård och underhåll av denna vackert renoverade bil.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1972/1972 
  • Första registreringsdatum
    2006-06-05 
  • Avläst mätarställning
    27524 
  • Kw / hk
    48 / 65 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Textil/Vinyl 
  • Färg
    Blå 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Bilen går mycket bra och är lättstartad med en smidig växling och stabila bromsar. Den har inte kört mycket detta år, så en enkel service rekommenderas. Som alla V4-motorer behöver den värmas upp ordentligt till driftstemperatur, annars kan en liten justering av förgasaren behövas. Annars finns det inga andra anmärkningar. Bilen har fina hjul med bra däck.

  • Skick interiör:

    Interiören ser ut som ny utan skador på framsäten, golvmattor, takklädsel, instrumentbräda, dörrpaneler och till och med bagageutrymmet. Allt harmonierar med bilens övergripande skick och ger ett enhetligt och välunderhållet intryck.

  • Skick exteriör:

    Karossen av glasfiber är rak utan bubblor eller sprickor, med välmatchade spår och panelglipor. Det finns inga skador eller rost på underredet eller ramen. Lacken har en glänsande finish med endast några små repor och en liten retuschering på bakkantens hörn (se bilder).

  • Skick helhet:

    Detta är en av de finaste Sonett III-modellerna du kommer att hitta, med en oöverträffad investering av tid, pengar och ansträngning i dess renovering. Med bara rutinmässig service och underhåll kan du se fram emot många år av problemfri körning framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-06-05
Ursprungsbesiktning: 2006-06-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2006-06-05 (720101)
Senast godkända besiktning: 2020-04-14
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Grästorp

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-08-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG