Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 3 Fastback 1600 TLE — 1969

Väldigt fin och ovanlig Typ 3. Orenoverat originalexemplar, har stått i en samling i över 30 år. Växellådan och karossformen står för det riktigt rara i bilen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ge den en genomgång, översyn och en omtänksam service. Putsa och polera och du har väldigt fin VW Typ 3 i en ovanlig version."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
117 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13003
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 3 Fastback?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ge den en genomgång, översyn och en omtänksam service. Putsa och polera och du har väldigt fin VW Typ 3 i en ovanlig version."

Beskrivning

Det här exemplaret har bara haft två ägare. Bilen brukades av första ägaren, i Karlstad, från 1969 till 1988 och såldes sedan till ägarkretsen bakom Arvikas bilmuseum. Bilen är i ovanligt fint skick, helt original, utan skador eller bättringar. Den har stått avställd i samlingen sedan 1989 och startats med jämna mellanrum. Mätarställningen är 3 930 mil och även om vi bedömer att det är 13 930 mil är det inte helt omöjligt att det också skulle kunna vara 3 930 mil med tanke på bilens i allmänhet fantastiska skick.
Det finns inga rostskador och lacken är original. Modellen tillhör inte de vanligaste, då den har en riktig 3-växlad Borg-Warner automatlåda vilken VW tog fram för USA-marknaden på dessa modeller, just detta år, istället för den annars vanliga halvautomaten. 1969 är också det första året med elektronisk insprutning, (samma som kom i Porsche 914 året efter), vilket gav runt 10% i effektökning. Sammantaget är det här en bil i ett fint samlarskick, den är orenoverad och är överraskande fräsch. Dessutom har den ett speciellt utförande och är därtill en ovanlig modell.
Motor går runt. Regbevis finns
OBS: Nyckel finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  39 302 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Vi har tagit bilen till en verkstad som bytt bränsleslangar, rengjort tanken, kollat oljor och startat bilen. Vi har även tagit en kortare provtur, bilen går fint i motorn och växlar bra. Bromsarna behöver en översyn, de drar ojämnt. Bilen har inte besiktigats sedan 1989. Nästa gång är den sista gången.

 • Skick interiör:

  Hel och fin i alla detaljer. Liten spricka upptill på instrumentbrädan. Överdragsklädsel på framsäten, den är hel under, men lite spår av slitage finns.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin kaross och lack.

 • Skick helhet:

  Väldigt trevligt och fint samlarskick. Behöver en stor service och besiktning innan den tas i bruk.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1989-08-31
Ursprungsbesiktning: 1969-05-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1969-05-22
Senast godkända besiktning: 1989-04-07
Besiktigad tom: - 1990-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

1600 TLE med ett extra E på bakuckan är mycket ovanligt. TL är fastbackkarossen och E står för Einsprizung. Det extra E:et med pil under står för Eletronisch, alltså elektrisk insprutning, vilket var en stor nyhet detta år och gjorde dessa bilar betydligt piggare och vridstarka, jämfört med tidigare fögasarmodeller.
Det exra E:et sattes bara på de svenska modellerna för att ytterligare visa detta och bli mer konkurrenskraftiga.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG