Visa alla bilder

Porsche 356C 1600 (Motor saknas) — 1964

Bilen kom till bilskroten i Arvika 1977, då den var stöldskadad. Gömdes undan för renovering. Kvar i bilregistret. Mycket rostskadad men värd att rädda som näst sista årsmodellen.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Karossen är mycket rostskadad i nederkanter, runtom. Chassi och växellåda ok. Motor och säten saknas. Handskfacket stöldskadat. Kvar i bilregistret, bara 3 ägare, svensksåld."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
330 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13002
ARVIKA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
150 - 220 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Karossen är mycket rostskadad i nederkanter, runtom. Chassi och växellåda ok. Motor och säten saknas. Handskfacket stöldskadat. Kvar i bilregistret, bara 3 ägare, svensksåld."

Beskrivning

Denna bil är ett bra renoveringsobjekt. Bilen är svensksåld i Karlstad och kördes fram till 1977. Den var godkänd på bilprovningen fram till 1978. Bilen bärgades till Rackstad bilskrot hösten 1977, då den varit stulen och efter detta saknades motor och säten. Skador och rost finns runtom men bilen är ändå förhållandevis bra och väl värd att göra iordning. Det fina är att det till denna modell finns det mesta att köpa, nyproducerat, såsom alla karossdelar, inredning, lister, gummidetaljer med mera. På 356:ans växellåda passar också VW-motorer från 1960-talet så bilen går att får körbar, även utan en Porschemotor.
1964 är bland de mest eftertraktade årsmodellerna då det var enda året med skivbromsar som standard, och de nya fälgarna som kom på efterföljaren, 911 och 912 samma år.
OBS: Nyckel saknas.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-06-26 
 • Avläst mätarställning
  72 761 km  
 • Regnr
  DPJ830 
 • Chassinummer
  129507 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor saknas, se bilder.

 • Skick interiör:

  Inredning saknas, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Bucklor och rost runtom. Rosthål i nedre delar framtill. Ändå relativt ok.

 • Skick helhet:

  Helt OK som renoveringsobjekt. Relativt lätt att renovera då alla delar finns att köpa och bilen är av enkel (VW-lik/baserad) konstruktion.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1977-11-17
Ursprungsbesiktning: 1964-06-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1964-06-26
Senast godkända besiktning: 1977-01-26
Besiktigad tom: - 1978-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

C-versionen är den sista uppgraderingen av av modell 356 som hade sina rötter i ur-Porschen som presenterades redan i slutet på 40-talet. Porsche 356 ersattes av 911:an som kom ut på marknaden 1964. Porsche 356 är idag hårt eftersökta av samlare från hela världen och särskilt 356C-utförandet.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG