Visa alla bilder

Hillman Super Minx (Orenoverad) — 1964

En klassisk engelsk familjebil från 1960-talet. Samma ägare sedan 1985. Sått i bilsamling sedan 1977. Välhållet bruksskick.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt att ta sig an över vintern. Bilen behöver tekniskt mek. Kaross och inredning är i ok skick men behöver putsas upp."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
8 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13017
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Hillman Super Minx?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt att ta sig an över vintern. Bilen behöver tekniskt mek. Kaross och inredning är i ok skick men behöver putsas upp."

Beskrivning

Denna Hillman upplevs som ett mycket bra objekt att ta sig an över vintern. Karossen är ovanligt frisk för att vara ett renoveringsobjekt. Den mekaniska statusen är att bilen är komplett men behöver tekniskt genomgång av bromsar mm. Motorn behöver ses över då ej går runt för hand.
OBS: Nyckel finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-01-04 
 • Avläst mätarställning
  34 033 km  
 • Kw / hk
  44 / 59 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Svart  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej testad, motor går ej runt för hand.

 • Skick interiör:

  Några mindre skador. Behöver en rekonditionering. Se bilder.

 • Skick exteriör:

  Ett förhållandevis bra skick med några skador samt saknade delar. Se bilder

 • Skick helhet:

  Ett renoveringsobjekt med okänd teknisk status.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1978-06-30
Ursprungsbesiktning: 1964-01-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1964-01-04
Senast godkända besiktning: 1977-10-26
Besiktigad tom: 1979-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Minx var en riktig långkörare för brittiska Hillman. Mellan 1961 och 1967 tillverkade man den större versionen Super Minx. Från början var tanken att Super Minx skulle ersätta vanliga Minx men upplevdes för stor för det uppdraget. I början av 1962 kom också kombiversionen och en öppen version.
1,6-litersmotorn i Super Minx hade från början topplock i gjutjärn men ersattes senare av ett i aluminium. Växellådan var i sin tur fyrväxlad med synkronisering på alla växlar utom ettan. Fram satt individuell hjulupphängning medan bakvagnen fick hålla till godo med bladfjädrar. Hillman Super Minx som tillverkades mellan 1961 och 1966 byggdes förutom i Storbritannien även i Australien och Nya Zealand. På vissa marknader såldes den som Humber 90.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG