Visa alla bilder

Ford Modell T Lastbil — 1922

Enligt uppgift en av Arvikas första lastbilar. Äldre renonvering och forfarande mycket fin i alla detaljer. Tillhört bilsamling i Arvika i drygt 45 år. Fint utställningsobjekt.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är komplett och bör med enkla medel gå att få körbar igen. NYTT! Här kan man läsa mer om dess historia: http://www.lugne.se/axland/apersson.pdf"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12989
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Modell T Lastbil?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är komplett och bör med enkla medel gå att få körbar igen. NYTT! Här kan man läsa mer om dess historia: http://www.lugne.se/axland/apersson.pdf"

Beskrivning

Mannen bakom Arvika fordonsmuseum, Lennart Johansson började samla bilar på 1960-talet och denna kom tidigt i hans samling. Har stått utställd på Arvika fordonsmuseum tidigare.
Bilen är renoverad på 1950 talet och fortfarande fräsch. Gamla reg-numret sitter på bilen och med hjälp av detta går det att få fram kopia på det gamla reg-beviset och sedan registrera in bilen om man så önskar. Säljs oregistrerad och vi är osäkra på exakta årsmodellen. (Chassienummer saknades på dessa bilar, istället angavs motornumret som bilens ID-nummer). Trevligt utställningsföremål som går att få körbar igen om man är lite bil-mek kunnig.
OBS: Nyckel finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1922 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  saknas 
 • Kw / hk
  16 / 20 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej körbar idag, men komplett.

 • Skick interiör:

  Helt ok.

 • Skick exteriör:

  Fint brukskick

 • Skick helhet:

  Ovanligt fint helhetsintryck.

Fakta om modellen

Bilen som förflyttade det mesta i USA för 100 år sedan. Viktigt dock att se till så att den tyngsta lasten hamnade längs fram på flaket nära hytten.
Vintertid var snökedjor obligatoriska och ibland monterades skidor på framhjulen. Glykolen i kylaren hade inte gjort entré vid den här tiden och man använde istället rödsprit eller tömde helt enkelt systemet vid om det var risk för frysning. Vid kortare uppehåll lades en filt över den ömtåliga kylaren.
Att starta en bil som stått utomhus över natten var omständligt då motorvärmare var ovanliga. Även om vissa tillbehörsfirmor sålde slangvärmare var det långt i från alla hushåll som hade ström under 20- och 30-talen. T-Forden kunde från 1919 visserligen erhållas med självstart men startmotorn var svag och gjorde ingen större nytta på vintern. Så i de allra flesta fall blev det att ta till veven.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG