Visa alla bilder
Visa film

Ford Model A Sport Coupé — 1930

Prydlig och lite roligare karossform för en A-Ford i ett snyggt, fint och användarvänligt skick.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Fint fungerande, fräsch och mer sportig version av Model A."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13050
ARVIKA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
150 - 165 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Fint fungerande, fräsch och mer sportig version av Model A."

Beskrivning

Den här A-Forden importerades 2004 till Norge från USA, och kom till Sverige som flyttgods. Nuvarande ägaren köpte den 2018. Ett trevligt bruksskick blandat med användarvänliga och trygga åtgärder som elektronisk tändning och 12V-konvertering borgar för ett lite mer bekymmerslöst farfarsbilsägande.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1930/1930 
 • Första registreringsdatum
  2018-06-05 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  ZKT300 
 • Chassinummer
  3994626 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pigg och puttrig, bilen är också ombyggd till 12V, en förhållandevis enkel operation. Detta gjordes förmodligen redan innan importen till Norge. Den nuvarande ägaren har dessutom köpt ny generator och batteri. Vidare har bilen en slags elektronisk tändning, det ser originalkännarna på fördelaren där den nya elektroniken sitter.

 • Skick interiör:

  Hel och ren på insidan. Bilen står som öppet karosseri i registreringsbeviset, men det är bara bakrutan som går att fälla. Och den är faktiskt registrerad för tre passagerare. I Norge är det inte tillåtet att åka i svärmorsluckan, men svenska bestämmelser säger att det ska finnas fotsteg att ta sig upp med och handtag att hålla sig i. Det finns det redan som original. Ett längre avgassystem som slutar bakom stötfångaren krävdes också. I original slutar det rakt under bakaxeln.

 • Skick exteriör:

  Fräsch med spår av normal veteranfordonsanvändning, snygg och trevlig. Liten skada på karossen i nederkant på vänstersidan, även en lite mindre på motsvarande ställe på höger sida samt en på vänster bakskärm (bilder).

 • Skick helhet:

  Ett snyggt brukskick på en bil från tidigt trettiotal öppnar för en rolig användning, där man som ägare inte behöver rädas studentkörningar och andra liknande lite vildare uppdrag.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-06-07
Ursprungsbesiktning: 2018-06-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2018-06-07
Senast godkända besiktning: 2018-06-05
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG