Visa alla bilder
Visa film

Ford Eifel 1200 — 1937

Bilen kördes till början av 1960-talet då den fick ny lack och en uppsnyggning. Sedan ställdes den i garaget tills i september i år. I filmklippet nedan kan du se när den med viss möda plockas fram ur det kollapsade garaget.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och ganska fin bil som stått undanställd i 50 år. Behöver en startservice och översyn av bromsar. Lite ytrost och blåsor finns. mattor och en dörrsida saknas. Säten behöver rengöras eller kläs om. En sidoruta trasig."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
33 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13052
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Eifel?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och ganska fin bil som stått undanställd i 50 år. Behöver en startservice och översyn av bromsar. Lite ytrost och blåsor finns. mattor och en dörrsida saknas. Säten behöver rengöras eller kläs om. En sidoruta trasig."

Beskrivning

Det här exemplaret har haft samma ägarfamilj sedan 1960-talet. Nuvarande ägares far köpte bilen, gjorde i ordning den och körde lite innan den ställdes undan i ett uthus på familjens gård nära Arvika. Den ställdes in nylackad, i väntan på en reservdel, innan den skulle till bilprovningen. Någon sådan del dök dock aldrig upp, så bilen blev stående. (Det som saknades var en så kallad knäled, höger fram, vilket var dåtidens stötdämpare). Bilen funkar bra utan delen, men Bilprovningen vill ha sådant klart för att kunna godkänna bilen. Idag finns denna del att köpa via nätet för småpengar, då den satt på många bilar, bland annat Ford och Opel.
För några år sedan, en ovanligt snörik vinter, började uthuset att luta betänkligt av snötyngden, men föll inte ihop då bilen tog emot och stöttade. I somras bestämde sig gamla ägarens son och sonson för att ta fram bilen. Det blev en lite spännande aktivitet. Bilen var i förvånansvärt gott skick och säkerligen har det, på många sätt fina klimatet för gamla bilar, i Värmland bidragit till detta.
OBS: Nyckel saknas

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1937/1937 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  11871 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den är inte startad på 50 år, men motorn går runt med handkraft.

 • Skick interiör:

  Sliten och tråkig klädsel.

 • Skick exteriör:

  Lite ytrost finns, men plåten i karossen är ändå ok.

 • Skick helhet:

  Hel och komplett bil som är värd att få igång igen. Har fallit ur bilregistret men handlingar med det gamla reg-numret finns som kan användas för ursprungskontroll och registrering. Säljs oregistrerad.

Fakta om modellen

Ford Eifel tillverkades av Ford i Tyskland och Ungern mellan 1935 och 1940. Modellen är besläktad i många detaljer med de samtida Ford Anglia och Ford Prefect.
Omkring 60 000 av Ford Eifel tillverkades. Motorn var en fyrcylindrig, fyrtakts 1172 cc som gav 34 hk (25 kW) vid 4.250 rpm. Den byggdes med många olika karosstyper, till exempel en tvådörrars sedan , en tvådörrars Cabrio coach med avdragbart textiltak, två- och fyrsitsiga cabriolet, tvåsitsiga roadster och en lätt lastbil. Den ersatte Ford Köln och blev själv ersatt med Ford Taunus. Modellen fick sitt namn efter högplatån Eifel i västra Tyskland.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG