Visa alla bilder

Mercedes-Benz 250 CE Coupé W114 — 1971

Samma ägare under imponerande 19 år!

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Renoverad och har klarat sig mycket bra. Den har regelbundet fått service och underhåll. Bilen går fint i motor och drivlina."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
72 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16395
FALKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 250 CE Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Renoverad och har klarat sig mycket bra. Den har regelbundet fått service och underhåll. Bilen går fint i motor och drivlina."

Beskrivning

Bilen som är av årsmodell 1971, registrerades i Sverige år 1974. Troligt att den importerades från Tyskland. Under sin historia har den haft totalt 11 ägare i Sverige. Nuvarande ägare skaffade den 2004 och den behövde då omfattande rostreparationer och renovering. Det var ägarens mål att skapa en trevlig sommarbil för familjebruk snarare än att återställa den till 100% original.

Karossen genomgick reparationer, rostproblem åtgärdades, och bilen lackades i rött, vilket avvek från dess ursprungliga blåa färg. En mekanisk översyn utfördes och bilen var åter klar att brukas. Senare byttes motorn ut mot en Mercedes 230-motor som hade gått ca 150 000 kilometer. Dessutom installerades en 5-växlad manuell växellåda och servostyrning till för att göra den mer körbar.

Interiören fick också uppgraderingar, inklusive bättre säten, sidopaneler och dörrsidor. Bilen är väl underhållen och har tjänat som en omtyckt sommarbil och använts vid speciella tillfällen som bröllop och studentkörningar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1974-12-23 
 • Avläst mätarställning
  25869km 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den här bilen har blivit väl underhållen, den har nyligen servats med vätskebyten och nya bromsok fram. Den har en modern stereoanläggning med en baslåda. Under motorhuven är motorutrymmet rent med många nya delar, och den rullar på moderna alufälgar med bra däck.

 • Skick interiör:

  Bilens interiör är ren och väl underhållen. Vita vinylsäten i gott skick, även om det finns några slitagefläckar på vissa områden. Dörrsidor i bra skick, och innertaket är intakt, men med några märken och en liten reparation bak. Se bilder.

  Golvmattan fram är ganska sliten och har lite skador. På instrumentbrädan finns några små sprickor och lacken har spruckit på träpanelerna på några ställen. Instrumenteringen är komplett och fungerar. Utrustad med ett Webasto elektriskt soltak. Den har också en trä-ratt och växelspak.

 • Skick exteriör:

  Den tidigare renoveringen har hållt sig bra och karossen är rak samt utan större rostproblem. Lacken är fortfarande blank även om det finns några små lacksprickor under dörrarna och på främre skärm. Mindre blåsor på huvens kanter och några mindre lackbättringar runt skärmarna och på bagageluckan. Kromdetaljerna är rena och blanka, med undantag för ett litet hål i bakre stötfångaren. Underredet är prydligt, med tecken på äldre reparationer under förarsidan.

 • Skick helhet:

  Den här bilen är i gott skick och går bra. De kosmetiska problemen är inte brådskande och kan hanteras successivt över tid. Detta är ett perfekt val för någon som letar efter en pålitlig klassisk Mercedes.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2010-05-27
Ursprungsbesiktning: 1974-12-23 (regbes) (Ombes:20070814)
Datum i trafik första gången: 1974-12-23
Senast godkända besiktning: 2023-06-12
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Falköping

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-05-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG