Visa alla bilder
Visa film

Ford V8 Sedan — 1935

Snygg trettiotals-Ford med den på sin tid förhållandevis nya och viktiga sidventils-V8:an. Förmodligen levererad ny i Sverige med en historik som väntar på att dokumenteras noggrannare.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Intressant vintage Ford i ett representativt skick med en i dagsläget inte helt upptäckt och spännande svensk historik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16725
SVENARUM/VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford V8 Sedan?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Intressant vintage Ford i ett representativt skick med en i dagsläget inte helt upptäckt och spännande svensk historik."

Beskrivning

Uppdaterad historik!

Den återregistrerades i Sverige i juni 1980 och har således varit i trafik i Sverige tidigare, enligt uppgift har den haft hemvist från början i Ljusdal och sedan i Uppsala före den hamnade i Eslöv och efter det Sandahls samlingar. Hastighetsmätaren är graderad i km/h och ett typiskt värmepaket på passagerarsidan tyder på att det här är en Ford som kanske till och med är monterad i Sverige eller Danmark. Sandahls köpte den till samlingen 2002. Via en mer enträgen research och med hjälp av Riksarkivet går det att få reda ännu mer om bilens historik. Det finns tyvärr inga dokument eller handlingar hos ägaren. Vid tiden för bilens registrering gällde regeln om besiktningsbefrielse för fordon äldre än 1951. Enligt uppgift går det att hitta bilens ramnummer (som är detsamma som transmission- och motornummer) på tre ställen där bara ett, det främre, är synligt med karossen monterad. Vid registreringen är karossnumret 7516 angett som chassinummer. Vi har inte letat efter numret på ramen vid dokumentationen.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget att sälja dessa under fyra omgångar i februari, mars och april i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1935/1935 
 • Första registreringsdatum
  1980-06-19 
 • Avläst mätarställning
  33 113 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är inte startad, men går runt med startmotorn. Bilen behöver en full översyn och service före den tas i bruk. Snygga röda ekerfälgar med äldre däck. Det för den svenska marknaden typiska värmepaketet är inte inkopplat, slangarna är kapade.

 • Skick interiör:

  Snygg instrumentpanel med fina mätare, knappar och detaljer. Om extrainstrumenten för laddning och oljetryck under panelen fungerar är inte känt, men på den senare mätaren är i alla fall nålen lös. Inredningen i övrigt är i patinerat använt skick med solblekt tyg och slitna kanter. Dörrsidorna har liknande slitage och taket har några fläckar. En fönstervev saknas höger bak.

 • Skick exteriör:

  Äldre renovering och lack i ett fortfarande bra skick med en fin finish och rak i plåten. Snygg och presentabel utan rostanvisningar, och ett fint underrede med normal ytrost. Några småskador på höger bakskärm, vänster framskärm, på taket och några repor runt motorhuvslåsen. Bra krom på hela bilen.

 • Skick helhet:

  Snygg och trevlig bil med en förmodad fin svensk historik. Representativ och cool, och som med en standard service och översyn kommer att bli redo för en ny ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1997-04-08
Ursprungsbesiktning: 1980-06-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-06-19
Senast godkända besiktning: -
Besiktnignsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG