Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 230 W123 — 1979

Detta är en väl underhållen och pålitlig klassisk Mercedes 230 som ursprungligen såldes i Sverige. Den har låg körsträcka och stöds av en väl dokumenterad historia, vilket indikerar dess utmärkta bakgrund.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och presterar bra när det gäller växellådan och bromsarna. Dock upplever den vissa hackningar under acceleration vilket har lett till att ägaren har ordnat med renovering av förgasaren. Efter de nödvändiga reparationerna kommer bilen att levereras i fullt fungerande skick med godkänd besiktning/MOT."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
62 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15815
NYKIL
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 230?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och presterar bra när det gäller växellådan och bromsarna. Dock upplever den vissa hackningar under acceleration vilket har lett till att ägaren har ordnat med renovering av förgasaren. Efter de nödvändiga reparationerna kommer bilen att levereras i fullt fungerande skick med godkänd besiktning/MOT."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren till bilen är en passionerad Mercedes-samlare som köpte den 2010. Bilens historia visar att den endast haft fyra ägare, där den första ägaren från Solna ägde den fram till 2004. Bilen levereras också med en betydande mängd dokumentation, inklusive äldre inspektionsrapporter som stödjer körsträckan på endast 5,500 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
  1979-10-04 
 • Avläst mätarställning
  55864 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Som tidigare nämnt renoveras förgasaren just nu, och bilen kommer att levereras med en ny besiktning/MOT. Det finns inga problem med bromsarna eller växellådan, och bilen har bra däck och hjul. Motorrummet är rent och torrt.

 • Skick interiör:

  Interiören i bilen är komplett och oskadad, med en fin instrumentbräda och instrumentering. Textil- och vinylsätena är i utmärkt skick med endast mindre tecken på slitage. Golvmattor, takklädsel och dörrkort är också i gott skick. Dessutom kommer bilen med en original Blaupunkt Frankfurt radio. En bra städning skulle ytterligare förbättra interiören.

 • Skick exteriör:

  Karossen på bilen är rak och ren, med en mindre buckla på bagageluckan och vänster främre skärm enligt bilderna. Bilen har delvis blivit omlackerad, specifikt bakkroppen, vid något tillfälle. Det finns några mindre blåsor på baksidans nedre vänstra hjulhus, nedre dörrhörn och främre fönsterkarm, vilket också kan ses på bilderna. Dessa skönhetsfel är knappt märkbara och kräver noggrann inspektion för att upptäckas. Underredet är rent och visar inga tecken på skador.

 • Skick helhet:

  Sammanfattningsvis är detta en välhållen och mycket presentabel bil med en anmärkningsvärt låg körsträcka och en rik historia. Bilen kommer att levereras i fullt körbart skick med godkänd besiktning, vilket ger ägaren många glada mil framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-05
Ursprungsbesiktning: 1979-06-06 (typbes) (Ombes:20070522)
Datum i trafik första gången: 1979-10-04
Senast godkända besiktning: 2019-07-30
Besiktigad tom: 2021-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4
Föreläggande: 2022-09-14 (KBES )

Fakta om modellen

Mercedes W123 230 var en bilmodell som tillverkades av Mercedes-Benz mellan åren 1976 och 1985. Det var en del av W123-serien och var utrustad med en 2,3 liters fyrcylindrig bensinmotor som producerade 109 hk. Modellen var tillgänglig som sedan, kombi och coupé. W123 var känd för sin höga kvalitet och tillförlitlighet och är fortfarande en populär klassisk bil bland samlare och entusiaster.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nykil

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-11.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG