Visa alla bilder

Volvo 1800 ES B20 — 1973

Unik 1800 ES i toppskick, har bara gått 2457 mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Här har inget sparats för att få detta exemplar i perfekt skick, utseendemässigt i ett oklanderligt skick och mekaniskt välservad. Ser inga åtgärder som behövs utan ett noggrant löpande underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
270 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14260
HÖLLVIKEN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Här har inget sparats för att få detta exemplar i perfekt skick, utseendemässigt i ett oklanderligt skick och mekaniskt välservad. Ser inga åtgärder som behövs utan ett noggrant löpande underhåll."

Beskrivning

Bilen togs in från USA 2019 med 14830 miles på mätaren (2386 mil). Nuvarande ägare köpte den 2020 med ambition att göra den i toppskick.

Det fanns en liten rostskada vid bakluckans nederkant under listen som lagades. När man sedan skulle lacka det partiet så visade sig det att det var omöjligt att blanda exakt kulör då solen blekt originallacken något. Därför beslutades det att lackera om hela bilen i originalkulör vilket är mycket proffsigt utfört.

Vidare var även inredning lite solblekt och uttorkad så för att nå dagens fina skick beslöt han att klä om hela inredningen i originalutförande.

Originalmätaren i miles är utbytt mot en ny originalmätare (NOS) och milesmätaren medföljer. Bilen har bara rullat 35 km sedan bytet.

Mycket dokumentation med bilder och historik medföljer.

Här har vi nu en P1800 ES av sista årsmodellen i ett absolut toppskick som ägaren inte hinner att använda så han vill att någon entusiast får njuta av den i stället.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  2019-05-22 
 • Avläst mätarställning
  24570 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell m overdrive 
 • Klädsel
  Blått skinn 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, servad och genomgången, även AC fungerar

 • Skick interiör:

  Omklädd inredning i originalutförande av högsta klass.

 • Skick exteriör:

  Proffsigt omlackerad i originalfärg utan anmärkning. Krom och fälgar i mycket fint skick, finns en liten repa på främre stötfångaren.

 • Skick helhet:

  En otrolig bil med få mil man tror nästan att den precis lämnat bilhallen. Har knappt rullat 2500 mil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-11-01
Ursprungsbesiktning: 2019-05-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-06-15
Senast godkända besiktning: 2020-07-31
Besiktigad tom: - 2022-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Bilen tillverkades till en början av Jensen Motors i England, men tillverkningen flyttades senare till Göteborg. Underlag för beslutet om att börja serietillverka bilen, utgjordes av prototypen med beteckning P958-X1, vilken stod klar i början av 1958.[3] Det första serietillverkade exemplaret av P1800 slutmonterades i England, under hösten 1960. Fordonet svenskregistrerades och köpare var Mario Moulun från Sundsvall.[4] Endast de bilar som tillverkades av Jensen kallas egentligen P1800. När Volvo tog tillbaka tillverkningen byttes beteckningen till (P) 1800S, "S" som i svensk. Men Volvo har aldrig varit konsekvent med sina beteckningar. Modellen har kallats både "P1800", "P 1800" och "180" i olika sammanhang. 1970–1971 tillverkades 1800E, som då fick den starkare B20E/F-motorn med insprutning.Volvo 1800ES

Bilen moderniserades genom åren och i slutet (1972–1973) byggdes även en variant som var ett slags sportkombi, ritad av Jan Wilsgaard, bilen betecknades då 1800ES (ES för "Estate", herrgårdsvagn), ibland även kallad ”fiskbilen” eller ”likbilen” i Sverige. Vikande försäljning och hårdare säkerhetsföreskrifter (krocksäkerhet) och avgasreningskrav (bland annat EGR, vilket sänkte motorns uteffekt avsevärt) på USA-marknaden gjorde att man lade ner tillverkningen i början av 1970-talet, även om 1972–73 var de bästa åren vad gäller försäljning så lades de övriga 1960-talsbilserierna från Volvo ner (Volvo Amazon, Volvo Duett), med vilka P1800 hade haft gemensamma komponenter. Det hade således blivit väldigt dyrt för Volvo att fortsätta med 1800 ensamt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Höllviken

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-05.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG