Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Karmann Ghia — 1973

En väldesignad samlarbil i ett mycket gott skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En av de få som såldes nya i Sverige 1973. En bil med fin finish och den ovanliga Saxomatkopplingen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
189 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14658
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En av de få som såldes nya i Sverige 1973. En bil med fin finish och den ovanliga Saxomatkopplingen."

Beskrivning

Denna Karmann Giha är svensksåld 1973. Den har en äldre omlackering med mycket hög finish. Bilens originalinredning är också i ett bra skick. Den har rullat 12 348 mil (mätaren har gått runt). Ovanlig med 3 växlad saxomat, halvautomatlådan.
Körd fram till 1990. Därefter ställdes den in i samlingen hos Volkswagenhandlaren i Borås för att så småningom,1993, hamna hos Holmgrens bilmuseum i Pålsboda. Nuvarande ägare har haft bilen sedan 2018 och endast brukat bilen i drygt 40 mil. Under hans tid har bromsar, bromsok, bromsslangar, bränslepump och förgasare bytts (original bromsok och förgasare medföljer). Den har även fina däck på VW 1303 Big-fälgar (originalfälgarna medföljer). Utöver detta fick bilen en tidsenlig radio (Blaupunkt Frankfurt) och en rejäl uppstarts service efter det långa stilleståndet i Pålsboda. Nya stötfångarfästen bak medföljer också.
Bilen är besiktigad utan anmärkning i september 2021.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1973-06-20 
 • Avläst mätarställning
  23482 km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Halvautomat 
 • Klädsel
  Vinyl / textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Fin originalinredning. Lite trasig vinyl runt knappen till fällning på förarstol. Lagade sprickor på instrument panelen.

 • Skick exteriör:

  Äldre professionell lackering i ett mycket fint skick. Listverket nedtill på kaross och dörrar är lite småbuliga.

 • Skick helhet:

  En mycket fin bil i ett väldigt bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-05-10
Ursprungsbesiktning: 1973-06-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-06-20
Senast godkända besiktning: 2021-08-16
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Linjesköna Karmann-Ghia fick behålla sina fina grundformer till slutet. 1970 gjordes baklamporna större och två år senare kom de stora stötfångarna. 1974 tillverkades sista Karmann-Ghian och nya Scirocco tog över som Volkswagens sportigaste.
1500-motorn på 44 hk som kom 1967 var i princip samma som i Typ 3, men med annan placering av kylfläkten. Samma år kom också skivbromsar fram, bredare spårvidd bak, kompensationsfjäder över bakvagnen, tvåkrets bromssystem och fyrbultade fälgar istället för fem. Den halvautomatiska Saxomat-kopplingen kom som tillval 1968.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-05.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG