Visa alla bilder
Visa film

Fiat 124 Sport Spider 2.0 — 1985

Sista årsmodellen av Fiat 124 Sport Spider.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En trevlig och ovanlig bil på våra vägar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14601
VADSTENA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En trevlig och ovanlig bil på våra vägar."

Beskrivning

Bilen har endast tre brukare och den köptes av nuvarande ägare 2004 och har använts väldigt sparsamt under hans tid. Ägaren har använt bilen på olika event och sommarträffar genom åren. Bilen har mest blivit stillastående i garaget de senaste åren. Fiaten lackerades om av en tidigare ägare men är annars i originalutförande. Den har en 2,0-litersmotor med insprutning och skivbromsar runt om. Bilen fick en ny sufflett för 10 år sedan. Mätarställningen är osäker då ägaren säger "Mätarställning är 6854, det konstiga är att jag tror att den mäter i miles inte i km. Mer troligt är att den har rullat cirka 11000 mil" .
1985 var sista årsmodellen av Fiat 124 Sport Spider och den är formgiven av Pininfarina.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1987-12-15 
 • Avläst mätarställning
  68546 
 • Kw / hk
  90 / 122 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och drivlina fungerar bra.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bruksskick. En rekond är att rekommendera.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad innan 2004. Lacken skiljer sig något från den äldre kulören som kan ses invändigt, se bilder

 • Skick helhet:

  En läcker cabriolet här i ett bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-08-31
Ursprungsbesiktning: 1987-09-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-12-15
Senast godkända besiktning: 2021-06-24
Besiktigad tom: 2023-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Den öppna Spider introducerades på Turinsalongen 1966 tillsammans med Dino Spider. Karossen ritades och byggdes av Pininfarina. Spidern hade en helt ny DOHC-motor och femväxlad växellåda.
Våren 1970 tillkom en större 1600cc motor som alternativ och 1972 uppdaterades bilen igen med en ny generation motorer.
1972 tillkom även den potenta Abarth Rally med tvåförgasarmotor, individuell bakvagnsupphängning och lättviktsmaterial i karossen.
När produktionen av coupén upphörde 1977 slutade Fiat att sälja Spidern i Europa. Försäljningen fortsatte dock i Nordamerika. Från 1978 såldes den med tvålitersmotor.
1982 övertog Pininfarina hela produktionen och bilen bytte namn till Pininfarina Spidereuropa. Försäljningen i Europa återupptogs.
Den sista uppdateringen av bilen kom 1983 med den kompressormatade Spidereuropa VX.

Produktionen av Spidern avslutades 1985 efter 198 000 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vadstena

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-05.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG