Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 C Sport B18 — 1961

Röd, tidig och riktigt fin Sport med en maskinell uppdatering, extra utrustningspyntad och någon egen detaljtolkning. Fullständig och fin historik som delvis är dokumenterad på ett förtjusande sätt.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En PV Sport håller fortfarande ställningarna bland entusiasterna. Ett tidigt exemplar från modellserien C med en extra rolig och stark maskin vinner på körglädje och användbarhet i dagens trafik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
240 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16804
MELLBYSTRAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544 C Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En PV Sport håller fortfarande ställningarna bland entusiasterna. Ett tidigt exemplar från modellserien C med en extra rolig och stark maskin vinner på körglädje och användbarhet i dagens trafik."

Beskrivning

Nylevererad för en summa av 13 000 kronor i juli 1962 av Volvohandlaren Bil & Traktor i Boden till montör Svanborg i Buddbyn utanför samma stad. PV:n har sedan hållit sig i Norrbotten tills den hittade ner till dagens hemvist i Mellbystrand. Svanborg bytte in sin bil och 1988 såldes PV:n till Roger som så småningom skickade ett ambitiöst litet handskrivet fyller-i-brev där han bad Svanborg att svara på 9 numrerade frågor. Och det gjorde han, breven finns kvar (bilder) och följer med bilen. Där får vi reda bilens initiala historik, fint och roligt att de finns sparade. Roger brukade och hade roligt med bilen tillsammans med familjen i många år. Den var ju ändå en veteranbil redan på åttiotalet. Gunnar från Kiruna tog över PV:n 2011 och initierade renoveringen som den ser ut idag. Den nuvarande ägarens far köpte bilen ett drygt år senare och fixade med den till dagens skick. Den senaste och därmed den sista besiktningen gjordes 2018-05-02.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  6 050 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Körsbärsröd 46 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är enligt motornumret i grunden en sen B18 generation 2 från en 144S med 115 hästar. Om det är samma specifikationer, det vill säga att den har C-kamaxeln, är okänt, men grenröret har de karaktäristiska två rören från den motorn, kallat 4-2-1. Vidare sitter det en B20-topp som bland annat hade effektivare ventiler. Det kan också betyda att den är borrad till två liter. Hur som helst, mycket eller egentligen allt, talar i alla fall för att maskinen håller högre effekt än originalets 90 hästar.

 • Skick interiör:

  Inredning i nyskick, pyntad med fina kuddar, mjukisdjur, mattor, ratt och varvräknare i en personlig smak. Likaså fint innertak och gummimatta; helt, rent och snyggt.

 • Skick exteriör:

  När den nuvarande ägarens pappa köpte PV:n lät han lackera om den, trots att lacken var fin och snygg. Han ville ha lacklagret på kulören Körbärsröd 46 exakt så tjockt som det var när bilen lämnade fabriken i Lundby i Göteborg. I övrigt stoltserar bilen med mycket extrapynt i form av till exempel stötfångare, fälgar och ratt. En liten udda konstruktion är en avtagbar dragkrok för bilens baxande av sin egen släpkärra när den var på träffturné med ägarens stora husbuss.

 • Skick helhet:

  Körklar, stolt och representativ. Känd inom PV-klubben och redo att fortsätta träff- och klubblivet för den som önskar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-05-31
Ursprungsbesiktning: 1962-07-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1962-07-19
Senast godkända besiktning: 2018-05-02
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mellbystrand

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG