Visa alla bilder
Visa film

Standard Flying 10 (Högerstyrd) — 1938

Såld ny i Sverige 1938 och numera oerhört sällsynt, endast nio kvar i Sverige. Mycket eftertraktad av samlare. Observera att den är högerstyrd.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Kördes senast 2017 och den har sedan dess förvarats i ett varmgarage. Startar lätt och går fint. Bromsarna är lite tröga och bränslefiltret behöver bytas ut. En enkel service och översyn borde snabbt få den redo för att brukas. Bilen är besiktningsbefriad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
49 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16849
GÅNGHESTER
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Standard Flying 10?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Kördes senast 2017 och den har sedan dess förvarats i ett varmgarage. Startar lätt och går fint. Bromsarna är lite tröga och bränslefiltret behöver bytas ut. En enkel service och översyn borde snabbt få den redo för att brukas. Bilen är besiktningsbefriad."

Beskrivning

Ursprungligen levererad av Bilbolaget i Kristianstad 1938. Historian därefter finns inte dokumenterad och den verkar ha varit oregistrerad under många år tills den registrerades in på nytt 1997. Nuvarande ägaren köpte bilen i dess nuvarande skick och allt tyder på att den förmodligen renoverades för cirka 20-25 år sedan. Tidigare ägare var brittiska bilentusiaster som båda har gått bort. Bilen startades senast för 4 år sedan och alltid förvarad i ett uppvärmt garage. Idag är bilen i bra skick och behöver endast mindre kosmetiska förbättringar och en omfattande service / genomgång.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1938/1938 
 • Första registreringsdatum
  1997-07-02 
 • Avläst mätarställning
  28202 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen behöver en service och genomgång med fokus främst på bromsarna och bränslesystemet. En lätt bil att underhålla, delar finns lättillgängliga från Storbritannien.

 • Skick interiör:

  Interiören är ren och prydlig. Sätena är omklädda i en med en mer modern textil. Små skador på förarsätet, bra mattor, dörrpaneler och innertak med några små märken. Soltaket fungerar bra.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och fri från synlig rost eller skador. Fint underrede. Även om lacken är bra och blank, så finns det mindre skavanker runt skärmarna, övre dörrkanterna och en liten lackspricka på bakdörren (se bilder). Kromdetaljerna är blanka även om de visar några mindre skador och tecken på oxidation. Inga akuta reparationer behövs.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-06-26
Ursprungsbesiktning: 1997-05-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1997-07-02
Senast godkända besiktning: 1997-05-21
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Introduktionen av modellen '10' ägde rum i mars 1936. Tillsammans med resten av Flying-serien markerade denna Standard's antagande av de djärva designstrender som var populära både i Europa och Amerika. Konstruerad på ettr robust chassi och utrustad med fjädring på alla fyra hjul och fyrhjuls trumbromsar. En fyracylindrig motor kopplad till en fyrväxlad manuell växellåda förenade prestanda med dåtidens toppmoderna design.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: GÅNGHESTER

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG