Visa alla bilder

Porsche 944 S2 Cabriolet 3.0 — 1991

En öppen, trevlig frontmotor-Porsche i ett bra skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En tuff sportvagn i ett skick som motsvarar mätarställningen. OBS! Bilens reg-nummer visas ej då säljaren önskar vara anonym under auktionen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
112 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16880
STRÄNGNÄS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 944 S2 Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En tuff sportvagn i ett skick som motsvarar mätarställningen. OBS! Bilens reg-nummer visas ej då säljaren önskar vara anonym under auktionen."

Beskrivning

Bilen är av modellår 1991 med 3,0 l motor och 5-växlad manuell låda och silvermetallic i kulören.

Uttagen ny i Tyskland 1991 och importerad till Sverige 2004. Nuvarande ägare köpte bilen 2016 och då hade bilen rullat cirka 27700 mil, så den har inte brukats mycket per år i hans ägo, ca 100 mil totalt. Bilen har sedan den kom till nuvarande ägare tillbringat större delen av sitt liv i garage. Det finns nyansskillnad i lacken på fronten och båda framskärmarna mot resten av bilen. Porschen har en fin elmanövrerad sufflett, enligt ägaren i fungerande skick. Vid fotograferingstillfället regnade det så suffletten togs aldrig ned. Medföljer gör också ett sufflettskydd, se bild.

Fabriksutrustning inkluderar bland annat: Elektriskt manövrerad sufflett, Sufflettskydd, Sportstolar förare och passagerare med elektrisk inställning, Sätesvärmare, Elhissar,Elspeglar, Blå skinninredning, Porsche däckpump.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
  2004-02-25 
 • Avläst mätarställning
  278218 km 
 • Kw / hk
  155 / 211 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Bromsarna tar jämnt och bra. I övrigt fungerar all kringutrustning enligt ägaren. Pioneer Stereo. Ingen effektslukande AC.

 • Skick interiör:

  Det finns slitage i förarstolens ryggstöd och klädseln på båda framstolarna är något torrsprucket. Skada på insteg höger sida. I övrigt är interiören i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Det finns nyansskillnad i lacken på fronten och båda framskärmarna mot resten av bilen. Stenskott på dörrspeglarna. Skada under stötfångare, höger bak, se bild. Suffletten är i ett bra skick men innertaket saknas. Sufflettskydd medföljer.

 • Skick helhet:

  Porschen är i ett bra bruksskick med tanke på mätarställning och ålder.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-08-29
Ursprungsbesiktning: 2004-02-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-03-28 (901127)
Senast godkända besiktning: 2023-11-15
Besiktigad tom: 2025-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Porsche 944 är en modell från som tillverkades mellan 1982-1991.

Bilen är en efterföljare till Porsche 924. Modellen förde med sig en rad förbättringar på bland annat kaross med breddade hjulhus, motor och bromsar. Inredningen var likadan som i föregångaren Porsche 924 fram till 1985 då den nyare inredningen lanserades. Bilar från 1985 med den nya instrumenteringen kallas populärt för 1985B eller 1985/2.

Motorn var från början en frontmonterad 4-cylindrig 8V-Porschemotor med en slagvolym på 2,5 liter, som producerade 163 hästkrafter. Liksom 924 var 944 en bil med mycket god väghållning tack vare en närmast perfekt viktfördelning i bilen.

1986 kom turbomodellen Porsche 951, som var förbättrad på en rad olika punkter och exteriört utrustades bilen med en ny modernare front som den sedermera kom att dela med 944 S2.

1987 kom 944S med en 16V-motor med 190 hästkrafter. 1988 kom specialmodellen Turbo S med större turbo, 250hk och diffbroms. Året därefter fick även den vanliga turbomodellen samma prestanda. 1989 lanserades 944S2 med 16V-motor på tre liter och 211 hästkrafter. Motorn var på sin tid världens största fyrcylindriga motor i serieproduktion. S2 fick samma kaross som 944 Turbo samt större bromsar och 16" design 90-fälgar. 0-100 gick på 6.2 sekunder.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Strängnäs

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG