Visa alla bilder
Visa film

Pontiac Bonneville 389 — 1959

Pontiacs Wide-Track-chassi introducerades 1959, och Bonneville uppdaterades då med fyra strålkastare, lutande kromlister och nya dubbla fenor. Utrustad med en V8 på 389cui med en Hydramatic fyrstegad automatlåda.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Nu i drift efter en uppstartsservice och bromskontroll. Går smidigt och mjukt med en praktfull interiör. Den kräver dock en grundlig översyn innan den är redo för sin sista besiktning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
315 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16704
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Pontiac Bonneville ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Nu i drift efter en uppstartsservice och bromskontroll. Går smidigt och mjukt med en praktfull interiör. Den kräver dock en grundlig översyn innan den är redo för sin sista besiktning."

Beskrivning

Inköpt från Mrs. Stickler i Phoenix, Arizona och importerad till Sverige år 2000. Efter registrering och besiktning i maj samma år köptes den av ett museum, där det har varit utställd de senaste 24 åren. Det antas att under sin tid på museet genomgick bilen delvis omlackering och renovering av interiören.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det 7 USA-bilar varav 5 representativa fullsize USA-bilar från GM:s årsmodeller 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget att sälja dessa under fyra omgångar i februari, mars och april i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  2000-05-20 
 • Avläst mätarställning
  37 336 miles 
 • Kw / hk
  191 / 260 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Efter en nyligen genomförd uppstartsservice och genomgång är bilen nu körbar. Motor går fint. Bromsarna har få en genomgång inklusive nya bromsslangar fram. Detta för att säkerställa att bilen stannar som den ska men den kommer att kräva ytterligare arbete innan den brukas och besiktigas. Motorn är snygg och ren och AC:n fungerar. Fina hjul och med äldre däck. Senast besiktigad 2002-05-31.

 • Skick interiör:

  Interiören är väl underhållen. Mycket fint trefärgade säten utan skador. Dörrpanelerna, innertaket och mattorna är också fina. Instrumentbrädan och mätarna i gott skick, inklusive en originalradio som slås på men inte fungerar och en extra monterad AC-enhet som blåser kall luft.

 • Skick exteriör:

  Kaross och underrede i toppskick, utan skador, bucklor eller rost. Lacken är ren och presentabel men har delvis lackerats om på följande ställen: övre framskärm på passagerarsidan, bakpanelen ovanför bagageutrymmet, förarsidans framskärm och övre bakskärm. Kromarbetet är blankt, rent och oskadat, men med en något annorlunda färgnyans. Bilen skulle se bättre ut efter en polering.

 • Skick helhet:

  Denna bil utmärker sig med sitt enastående skick. Underbar interiör, inga rostproblem och fina kromdetaljer. Den fungerar fint men skulle bli ännu bättre efter en grundlig polering. En översyn och genomgång är dock nödvändig innan den kan genomgå sin sista besiktning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2002-04-11
Ursprungsbesiktning: 2000-05-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2000-05-20 (590101)
Senast godkända besiktning: 2000-05-17
Besiktigad tom: 2002-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

1959 var året då General Motors verkligen uppdaterade din design. Med Pontiac i spetsen under ledning av generaldirektören Semon 'Bunkie' Knudsen, tillsammans med ingenjörerna Pete Estes och John DeLorean. Detta team spelade en avgörande roll i att styra Pontiac mot en prestandaorienterad image, en strategi som började 1956 med stegvisa ökningar av motorstorleken. Denna satsning kulminerade med introduktionen av Tempest 420-motorn 1959. Pontiacs modeller från 1959 förbättrades med möjligheten till en 4-växlad Hydra-Matic växellåda. Designen kännetecknades av skarpa fenor som kulminerade i ett V ovanför bakljusen introduktionen av "Wide Track"-chassit.

Detta år var även debuten för Pontiacs ikoniska delade grill, ett designelement som förblev synonymt med märket under de kommande sex decennierna. I linje med GM:s designutveckling gjordes bilarnas tak tunnare och plattare, kompletterade av en svepande panoramavindruta som smälte samman med taklinjen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG