Visa alla bilder

Mercedes-Benz 190d W110 — 1965

Lång ägarhistorik och lång körsträcka. Besiktningsbefriad och med en äldre original utbytesmotor med en låg körsträcka som ger bilen en spännande framtid och möjligheter.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Åtgärda pendelaxelns upphängning och därmed dess påverkan på bilens camber, kanske leta upp original navkapslar och kör. Stenhårt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
33 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16875
ÖVERLIDA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 190d W110?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Åtgärda pendelaxelns upphängning och därmed dess påverkan på bilens camber, kanske leta upp original navkapslar och kör. Stenhårt."

Beskrivning

Trotjänare med många mil och med samma ägare sedan 1969. Den såldes ny i Ulricehamn i september 1964 och drygt 4 år senare tog den nuvarande ägaren över bilen. De följande 20 åren brukades den ofta och långt, efter motorbytet 1989 har den tjänat som sommarbil. Senaste godkända besiktningen 2018-04-06.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1964-09-11 
 • Avläst mätarställning
  22 226 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Mörkbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har enligt uppskattning från ägaren rullat runt 80 000 mil. Den förra motorn renoverades två gånger i dåvarande Västtyskland medan den nuvarande köptes ny 1989 från Mercedes reservdelslager i Tyskland genom Mercedes-återförsäljaren i Ulricehamn. Sedan dess har bilen enligt uppgift brukats sparsamt och bara uppskattningsvis 3 000-4 000 mil sedan motorbytet.

 • Skick interiör:

  Överdragsklädsel i bra skick. Bilen har alltid haft överdragsklädsel, och den har bytts ut ett antal gånger. Originalklädseln under är enligt ägaren fin och felfri. Och under några lager av extramattor är original gummimatta faktiskt hel efter alla mil.

 • Skick exteriör:

  Äldre lack i originalkulör. Några rostangrepp i karossen, men frisk och bra undertill. Bilen har i nuläget en övertydlig positiv camber på bakaxeln, förmodligen beroende på för hårda fjädrar eller dämpare, pendelaxeln fjädrar inte ner. Udda navkapslar, men originalkapslar kan finnas i ett reservdelslager.

 • Skick helhet:

  En 80 000-milare med potential är ett ovanligt statement att skriva, men den här Mercedesen kan leva upp till mycket av det uttrycket som en långmilad Mercedes fördomsfullt innebär.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-05-15
Ursprungsbesiktning: 1964-09-11 (regbes) (Ombes:19790502)
Datum i trafik första gången: 1964-09-11
Senast godkända besiktning: 2018-04-06
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Överlida

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG