Visa alla bilder
Visa film

Lancia Flavia Milleotto Berlina 1800 — 1968

Ovanlig italienare med mycket typisk nationell och teknisk charm, lång ägarhistorik och en förhållandevis låg körsträcka på drygt 12 600 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En pigg Autostrada-nötare på sjuttiotalet, en sober entusiastsedan idag med tydliga nationella drag; stil, utstrålning och sportig värdighet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16874
ÖVERLIDA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Lancia Flavia Milleotto Berlina?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En pigg Autostrada-nötare på sjuttiotalet, en sober entusiastsedan idag med tydliga nationella drag; stil, utstrålning och sportig värdighet."

Beskrivning

Den levererades ny i Stockholm på våren 1969, såldes 1983 till Färjestaden på Öland där vår nuvarande ägare köpte den 1989.

Senaste godkända gjordes 2019-05-31. Ägaren berättar mer om bilen och dess upplevelser längre ner på sidan under titeln "Ägarens kommentar".

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1969-03-28 
 • Avläst mätarställning
  126180 km  
 • Kw / hk
  68 / 92 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Boxern startar lätt, låter trevligt och lådan känns bra med tydliga lägen. Ägaren har ofta även både bytt och nyutrustat bilen med bromsar, då modellen är känd för att ha en känsliga bromscylindrar. Bromsarna har en egenhet som gör att de mår bäst av luftas varje vår efter vinteridet.

 • Skick interiör:

  Orörd inredning i fräscht skick med ett par revor passagerarsäten och någon sprucken söm på förarsätet. Den vinröda klädseln matchar snyggt det mörkblå yttre. Bra innertak, mattor och dörrsidor, men förarsidans handtag gått av i överkant och lagats. Ratten är sprucken i höger "kvart-i-tre-grepp", men en hel reservdelsratt med styrstång följer med.

 • Skick exteriör:

  Lack från tidigt nittiotal som har klarat sig ganska bra, men den har också några märken, resningar och bubblor.

 • Skick helhet:

  En nittiotalsrenovering som håller än, med fin patina och i ett användarvänligt skick. Ovanlig och diskret modell.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-11-30
Ursprungsbesiktning: 1969-03-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1969-03-28
Senast godkända besiktning: 2019-05-31
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Ägarens kommentar

"Bilen är såld i Stockholm och jag köpte den 1989 som ett renoveringsobjekt. Den stod i Kalmar, kördes hem till Varberg där jag gjorde i ordning bilen under 2 år. I stort sett allt utom motorn renoverades. Bilen lackerades om i originalkulör. Sedan dess har den rullat mer eller mindre varje sommar, och kördes senast 100 mil t/r till Öland sommaren 2023. Motorn har alltid fungerat perfekt, har aldrig behövt röras, dock med ett oljebyte varje år. Bilen är besiktigad för alltid, lacken är fortfarande ganska fin och invändigt är den helt orörd. Det som man kan göra är att byta bussningar till krängningshämmaren fram och varvräknarvajern, en annan vajer följer med. Lufta bromsarna kan vara bra före säsongen. Många reservdelar och en verkstadshandbok följer med. Jag har varit medlem i Lanciaklubben sedan mitten av åttiotalet, har haft många Lanciabilar och vill gärna att bilen hamnar hos någon som uppskattar den som den är eller kanske renoverar den igen till perfekt skick. Det är en väldigt ovanlig bil, troligen är det den enda 1800 Berlinan i Sverige. Den har bara gått drygt 12 000 mil totalt, motorn är en fyrcylindrig boxermotor som går mjukt och tyst med runt 0,8 - 0,85 i bränsleförbrukning".

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Överlida

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG