Visa alla bilder
Visa film

GP 718 RSK Spyder — 1984

Rolig replica som inte utger sig för att vara något annat, men som också har i dagens värde exklusiva delar från det riktiga varumärket. Körbar, men inte formellt körklar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Idag upplevs den fritänkande delen av 356-scenen som relativt accepterande av olika derivat och replicor från de riktiga modellerna. Det här kan bli en hård Spyder som kan hitta kompisar bland många olika luftkylda fyrcylindriga Porschar och Volkswagens på träffarna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
137 750SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16844
KUNGSBACKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande GP 718 RSK Spyder?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Idag upplevs den fritänkande delen av 356-scenen som relativt accepterande av olika derivat och replicor från de riktiga modellerna. Det här kan bli en hård Spyder som kan hitta kompisar bland många olika luftkylda fyrcylindriga Porschar och Volkswagens på träffarna."

Beskrivning

En Porsche 718 RSK replica från Grand Prix Vehicles i England som återuppstod som modell på åttiotalet enligt broschyrerna. Byggd med en ram likt originalbilen och med en Porsche Super 90 industrimotor, 356 växellåda och bromsar. Det lär vara den enda replican som tilläts gjuta av originalkarossen. Ägaren tävlade på sjuttio- och åttiotalet tillsammans med Porsche-profilen Sten Hilllgard (som åkte 917) med en Porsche 908 som nu ägs av Jerry Seinfeld. Den här bilen fick han av Hillgard som en delbetalning av olika delar till 908, bland annat. Registreringsnumret på bilen är från när den förregistrerades på åttiotalet och tillhör en avställd Volkswagen Polo idag, men om bilen är ett SFRO-bygge eller en egen replica-modell som kan godkännas som sådan från åttiotalet får en ny ägare själv ta reda på.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har en Porsche Super 90 industrimotor tillverkad 1970, typ 616/33-1 på 1680 cm3. Den hade en gångtid på 125 timmar när den monterades. Porsche-låda och riktiga 356-bromsar från en B eller C-modell. Motor, låda och bromsar funkar fint, bilen går att köra, men man får tänka på att den är låg. Framvagnen är från en sextiotals-Volkswagen.

 • Skick interiör:

  Enkla, men hela och rena små säten klädda i vinyl. Instrumenten är inte kopplade och/eller fungerande, oklart om de fungerar. I övrigt racesportigt spartanskt.

 • Skick exteriör:

  Lacken är av äldre modell, är i ett acceptabelt brukskick och skäms inte för sig. Plexiglasen för strålkastarna är båda för höger sida och passar följaktligen bara till den sidan.

 • Skick helhet:

  Körbart och roligt objekt med stora möjligheter för glädjekontot utan att tära alltför mycket på det monetära kontot. Och dessutom med eftertraktad märkesmekanik.

Fakta om modellen

På bilderna och PDF:erna går det att läsa om projektet, konstruktionen, de byggda bilarna och även den svenska bilen porträtterad i tidningen Wheels 1984, som med stor sannolikhet är auktionsbilen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungsbacka

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG