Visa alla bilder
Visa film

Ford Taunus 20MTS V6 — 1966

Taunus 20MTS "Touring Sport" med en renoverad V6-motor. Exceptionellt fin interiör och fint karossarbete.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren som är en duktig Fordentusiast har totalrenoverat motorn och växellådan, vilket gör bilen till ett rent nöje att köra. Det finns absolut inget stort att kritisera."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
92 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16518
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Taunus 20MTS V6?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren som är en duktig Fordentusiast har totalrenoverat motorn och växellådan, vilket gör bilen till ett rent nöje att köra. Det finns absolut inget stort att kritisera."

Beskrivning

Denna bil registrerades först 1966 och har haft totalt 7 ägare. Från 1994 till 2022 kördes den knappt, utan förvarades mestadels. Enligt ägarens historik påstås den endast ha körts 124 337 km. En siffra som även om den är overifierbar verkar trovärdig med tanke på den ursprungliga och fläckfria interiören. Bilen förvärvadedes från en av våra vår auktioner under 2022 och han har ägnat de senaste två åren åt att noggrant renovera motorn, gjort översyn av växellådan, uppdatera framvagnsupphängningen och uppdatera bromssystemet. Nu går bilen fint och levererar betydande kraft och ett härligt mullrande.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-07-26 
 • Avläst mätarställning
  24337 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn startar lätt och går mjukt. Växellådan fungerar fint och den har imponerande bra bromsar. Tekniskt sett ser jag inget behov av reparationer de kommande åren, endast rutinmässigt underhåll.

 • Skick interiör:

  Interiören är helt original och är i nästan perfekt skick. Det finns inga anmärkningsvärda skador, bara några mindre märken på en dörrsida mittkonsolens armstöd. Troligen är mattorna någon gång utbytta.

 • Skick exteriör:

  Överraskande nog har den här bilen förblivit fri från rost, ett faktum som blir särskilt imponerande vid inspektion av dess undersida—solid, utan tecken på rostlagningar eller skador. Karossarbetet matchar detta solida skick. Lackarbetet, som verkar vara original, har en god finish som till och med kan förbättras ytterligare med en enkel polering om så önskas. En del ytlig rost finns på den nedre frontspoileren, som detaljerat i bilder, tillsammans med några små, mindre blåsor och märken på lacken. Det finns också en liten buckla i förardörren, även om den knappt är märkbar. Kromarbetet är rent och ljust, med mindre oxidation, och passagerarsidans spegel saknas.

 • Skick helhet:

  Denna bil kommer utan tvekan att göra dig mycket populär bland bilentusiaster på utställningar. Det är den perfekta bilen för alla som söker problemfri bilkörning och många njutbara år framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-01-26
Ursprungsbesiktning: 1966-07-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-07-26
Senast godkända besiktning: 2023-04-04
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG