Visa alla bilder
Visa film

Cadillac Eldorado Biarritz Cab V8 249 — 1984

Cadillac Eldorado Cabriolet byggdes i ca 3300 exempla och dess körupplevel se fortsätter att glädja entusiaster än idag.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Efter att ha tillbringat flera år på ett museum har bilen genomgått en uppstartsservice, inklusive en översyn av bromsarna, och är nu åter körbar. Den presterar väl i motor, transmission och bromsar. Alla elektriska komponenter, inklusive suffletten, fungerar. Dock kommer den att krävas en omfattande service och en mindre översyn innan den är redo för sin sista besiktning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
87 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16707
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Cadillac Eldorado Biarritz Cab V8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Efter att ha tillbringat flera år på ett museum har bilen genomgått en uppstartsservice, inklusive en översyn av bromsarna, och är nu åter körbar. Den presterar väl i motor, transmission och bromsar. Alla elektriska komponenter, inklusive suffletten, fungerar. Dock kommer den att krävas en omfattande service och en mindre översyn innan den är redo för sin sista besiktning."

Beskrivning

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det 7 USA-bilar varav 5 representativa fullsize USA-bilar från GM:s årsmodeller 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget att sälja dessa under fyra omgångar i februari, mars och april i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1984-07-01 
 • Avläst mätarställning
  53522 miles 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Röd Läder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen ärkörbar men behöver en omfattande service och inspektion efter sitt långa stillestånd. Varningslampa för bromsarna lyser vid körning, men bromsarna är funktionella. Motorutrymmet är rent, men motorhuvens gasdämpare behöver bytas ut. Den har tilltalande hjul med äldre däck. Extra blinkers installerats på bakre stötfångaren.

 • Skick interiör:

  Interiör i toppskick, inga synliga skador. Attraktiva röda lädersäten, välskötta mattor och fina dörrsidor. De elektriska fönstren, speglarna och suffletten fungerar fint. De digitala displayerna på instrumentpanelen, inklusive luftkonditioneringen fungerar som de skall. Värmekontrollknapparna kräver flera tryck för att fungera som de skall och kan behöva ytterligare undersökning/åtgärd. Överlag ger bilen en angenäm och extremt bekväm körupplevelse.

 • Skick exteriör:

  Bilens kaross är i utmärkt skick, utan skador eller rost. Fint underrede. Plasten runt stötfångarkanterna har blivit skör och gått sönder, ett vanligt problem med dessa bilar (se bilderna). Kromet är fint. Även om suffletten är intakt, finns det några små hål i sidopanelerna (se bilderna). Innertaket är helt och i gott skick.

 • Skick helhet:

  Om du letar efter en rolig och unik bil som bekvämt rymmer fyra vuxna är detta en utmärkt alternativ. Denna bil ger mycket nöje och komfort till ett mycket attraktivt pris. Med tanke på dess utmärkta skick kommer den ge många år av pålitlig och problemfri körning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-01-17
Ursprungsbesiktning: 1993-05-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1993-05-19
Senast godkända besiktning: 2009-04-09
Besiktigad tom: 2011-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG