Visa alla bilder
Visa film

Buick Super Riviera — 1956

En snygg 50-tals amerikanare med fina linjer och trevlig färgkombination, Harvest Yellow kaross, vitt tak och turkos inredning.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Skön att åka i. Välrenoverad, snygg och väl omhändertagen både på in och utsidan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
181 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16887
LEKSAND
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Buick Super Riviera?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Skön att åka i. Välrenoverad, snygg och väl omhändertagen både på in och utsidan."

Beskrivning

Denna Super Riviera inköptes 1960 av Mr Preston N Shamer, kommendör i den amerikanska flottan och bilen följde honom och familjen på de orter han tjänstgjorde vid, bland annat i Hawaii. En av de första saker han gjorde när han köpte bilen var att utrusta den med säkerhetsbälten. Han ägde bilen tills den exporterades till Sverige 1997. Bilen såldes ganska snart därefter till en person i Dalarna som nuvarande ägare köpte den av 2005. Denne är alltså den femte ägaren av Buicken. Rivieran nedslipades till grunden och lackerades om i Sverige 1998. Rostlagningar gjordes bakom emblemet på bakluckan, ett litet hål mellan bakre vänster innerskärm och tröskel samt del av golvplåten på förarsidan, men även en mindre del bakom förarstolen. I övrigt finns mindre skador på en icke bärande liten balk längst bak under bagageutrymmet som inte är åtgärdade. Annars har bilen klarat sig bra från rost förmodligen beroende på underredsbehandlingen som gjordes i USA. I samband med lackeringen så försvann säkerhetsbältena så nu har det monterats moderna rullbälten både i fram och baksätet. Nuvarande ägare har kompletterat med tunnflytande rostskydd lite överallt där det gått att göra. Inredningen byttes och innertak samt nya mattor och skyddsmattor lades i bilen. Med bilen medföljer ganska omfattande dokumentation. Där går bland annat att se vilka åtgärder som gjorts på bilen, som oljebyten, smörjning samt renovering av växellådan vilket skett två gånger varav den sista gjordes 1989. Nuvarande ägare har förbättrat standarden på bilen genom att demontera oljetråget och rengjort invändigt och bytt packningar. Topparna är planade och renoverade 2016 efter ett mindre oljeläckage och nya ventiler och vipparmsaxlar är på plats. Men även annat har åtgärdats, som byte av diverse tätningar, ny generator och laddningsrelä, renovering av hastighetsmätare med ny wire, nytillverkad bromsvätskebehållare samt att bromsar med cylindrar är genomgångna. Nya kingpins med bussningar. Nya tändkablar, rotor och fördelarlock, elektronisk tändning, värmeslangar och injustering av reglage. Bilen fick nya däck 2011 och har sedan dess rullat 5500 miles, ca 800 mil. I samband med detta fick navkapslarna nya emblem. All krom är original och orört förutom att nuvarande ägare har låtit Dala Krom snyggat till antennen. En kuriosa detalj är en extra fotmanövrerad ringklocka som var Prestons signal till hustrun att nu är det dags att duka middag när han svängde in på uppfarten. Rivieran har förvarats i varmgarage och uppstartad minst en gång i månaden av nuvarande ägare. Buicken har i dagsläget rullat cirka 172500 miles. Med bilen medföljer två extra ljuddämpare och en del andra saker.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  1998-01-18 
 • Avläst mätarställning
  75201 miles 
 • Kw / hk
  188 / 256 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och transmission fungerar bra. Bromsarna tar mjukt och jämnt. Kupéfläkten går endast på högsta hastigheten och vacuumtorkarna har tveksam/skakig funktion. Motorrummet är i ett mycket fint och städat skick utan bling.

 • Skick interiör:

  Inredningen är bytt och stolar och baksätet är omstoppade och omklädda. Innertak samt alla golvmattor är bytta. Hela interiören är i ett mycket fint och bra skick.

 • Skick exteriör:

  Äldre professionell omlackering som är i ett mycket bra skick. Ett par små blåsor finns på höger tröskel och har varit där oförändrade i 19 år. B-stolpen saknar en liten list mellan dörrarna som ägaren ej lyckats fästa, denna medföljer. Finns någon skada på gummilist, se bild. Karossen är rak och fin med bra passform av panelerna. Bilens underrede är även den i ett mycket bra skick. Original kromverket med viss patina, se bilder.

 • Skick helhet:

  En professionellt renoverad Buick Super Riviera i ett smakfullt skick. Klar att användas på sommarens bilträffar. Besiktigad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-06-02
Ursprungsbesiktning: 1998-01-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1998-01-18
Senast godkända besiktning: 2017-06-02
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Leksand

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG