Visa alla bilder

Volvo 445 DH Duett — 1953

En mycket tidig "Duett" med chassinummer 362 med få tidigare ägare.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil med renoveringsbehov, väl värdig att återställas!"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
64 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15743
BORLÄNGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 445 DH Duett?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil med renoveringsbehov, väl värdig att återställas!"

Beskrivning

Eventuellt är detta ett leveranschassi som blev osålt. Volvo hade vid tiden ett antal osålda leveranschassin och man beslutade då enligt uppgift att ta in dem i fabriken för att bygga Duetten i egenregi. Om detta är ett leveranschassi från början finns det god anledning att anta eftersom chassibrickan inte anger färg eller typ av inredning. Oavsett detta är detta mycket troligt en av de absolut tidigaste Duetterna som tillverkats och som faktiskt finns kvar..

Denna såldes ny av "Jacobssons Bil" i Borlänge som numera heter "Rolf Erikssons bil". Volvon såldes ny till en skola i Rättvik. Sedan såldes den till Fricks Bageri där den lackerades om från vinröd och beige till bageriets färger som var grönt och vitt.

Den är delvis rostlagad. Det sitter en B16 motor monterad i bilen men den går inte runt. Det följer med en B4B som är hämtad ur en PV från 1953. Den går heller ej runt, sitter fast. En specifik detalj på denna tidiga bil är tanklocket som har en ovanlig öppning samt placering. Original grill i delar medföljer, se bild. Det man ser på bilderna medföljer, något annat finns inte.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  1953-11-06 
 • Avläst mätarställning
  90937 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn som är monterad i bilen är en B16 som ej går runt. Det medföljer en B4B från en PV från 1953 som också sitter fast.

 • Skick interiör:

  Interiören är i behov av renovering, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Rostlagning har påbörjats men det finns mycket kvar att bita i. Med kunskap och renovering så kan denna Duett med lågt chassinummer bli en av de tidigaste tillverkade Duetterna som rullar i trafik igen.

 • Skick helhet:

  Bilen är i behov av renovering men slutresultatet blir mycket intressant och spännande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1975-06-06
Ursprungsbesiktning: 1953-11-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1953-11-06
Senast godkända besiktning: 1974-06-10
Besiktigad tom: 1976-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

PV445 introducerades under sommaren 1953 och var baserad på Volvo PV 444. Modellen var tänkt att öppna upp en ny marknad för dem som var i behov av en stor, rymligare bil. Namnet "duett" kommer från Volvos tanke om att använda bilen som både yrkesbil, och fritidsbil. Bilen formgavs av ingenjören Erik Skoog. Volvo Duett tillverkades från 1953 till 1969. Den sista Duetten var kungsblå och lämnade bandet den 11 februari 1969. Den hade chassinummer 97 299 och finns på Volvo Museum. Sammanlagt hade då drygt 93 000 Duetter och 4 200 leveranschassin producerats.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Borlänge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG