Visa alla bilder
Visa film

Volvo 240 — 1989

En svensk klassiker i en fin kulör med få brukare.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En svensk klassiker i bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
31 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15748
FALUN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 240?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En svensk klassiker i bruksskick."

Beskrivning

Nuvarande ägare är tredje ägaren av denna Volvo.

Den såldes som ny till en herre i Gävle. Bilen gick sedan i arv till sonen som avvände bilen sporadiskt under flera år.

Sonen berättade att han var den enda som någonsin suttit i baksätet. Bilen känns ganska "oskruvad" ,till och med klistermärket med startinstruktioner sitter kvar på insidan av vindrutan. Volvon användes mindre och minde när nuvarande ägare fick möjligheten att ta över den. Det har monterats nya bromsok och skivor runt om och bilen är nybesiktigad vid leveranstillfället. Det medföljer även originalblinkersglas fram, se bild.

Denna Volvo är bland annat utrustad med 5-växlad låda, nackstöd bak och Volvo originalstereo. Volvon är godkänd vid besiktningen 2023-03-30, se bild.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1989-03-15 
 • Avläst mätarställning
  163 500 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett fint skick men det finns trasiga detaljer, se bilder. Dörrfickan på förardörren saknas.

 • Skick exteriör:

  Delvis omlackerad på 90-talet. Det finns några bucklor och uppslag, se bilder. Rost finns, främst i dörrar och bakre skärmkanter, se bilder.

 • Skick helhet:

  En Volvo i bruksskick, klar att användas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-07-13
Ursprungsbesiktning: 1989-03-03 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-03-15
Senast godkända besiktning: 2018-09-28
Besiktigad tom: 2020-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Volvo 240 var en vidareutveckling av Volvo 140-serien och presenterades 1974. Volvo 240 hade stora försäljningsframgångar och är Volvos mest tillverkade modellserie någonsin med sina 2,8 miljoner exemplar. Den indelades precis som sin föregångare i 242 (tvådörrarsversion), 244 (fyradörrarsversionen) och 245 (kombimodellen). Dessa beteckningar togs bort i och med årsmodell 1983. Istället fick samtliga versioner officiellt heta 240. Beteckningarna används fortfarande för att klargöra vilken kaross det handlar om.

Under åren genomgick 240-serien flera förändringar bland annat moderniserades fronten ett flertal gånger. Den största förändring gjordes på årsmodell 1981 då en helt ny front och en ny inredning introducerades. Volvo 240 har kommit att få en kultstatus som den typiska Volvon. Volvo 240 var också länge Sveriges vanligaste bil.

När Volvo 740 introducerades 1984 trodde många att 240:ans tid var till ända men den fortsatte att tillverkas ända fram till 1993, dvs ett år efter att sista 740:an tillverkats. Efter 1985 blev modellvarianterna färre. Bland annat utgick tvådörrarsmodellen eftersom Volvo satsade på den då nyligen lanserade och tänkta efterföljaren 740 som större volymbil i modellprogrammet. Tillverkningen av 240 upphörde inte förrän år 1993 då man behövde tillverkningskapacitet för Volvo 850. Den 5 maj 1993 tillverkades den sista Volvo 240 - en grön herrgårdsvagn.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Falun

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG