Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1200 Oval — 1955

En oval som för tankarna till "barnfind". Men den här startar och går.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En rullande renovering eller använd den som den är."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15750
BORLÄNGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1200 Oval?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En rullande renovering eller använd den som den är."

Beskrivning

En av de mer eftertraktade VW-modellerna med oval bakruta i ett ladugårdsfyndsskick. En VW som brukats av några få brukare i Dalarna och den har sett sina bästa dagar men bilen ser ut att vara strukturellt bra och har fin patina. Bilen fick 2013 mycket utav bromssystemet utbytt. Samtidigt som detta fick bubblan även andra nya delar, se bilder på kvitton. Efter att detta gjordes så ställdes bilen undan fram till att nuvarande ägare köpte bilen 2020. Bilen har godkänts vid svenska bilprovningen 2020 och den har fått nya däck. Efter lagning av bensinläckaget blir denna VW en mycket trevlig klassiker att bruka som den är eller renovera den till nyskick.

Denna har som många andra Typ1 från mitten av 50-talet fel modellår i Bilregistret. Volkswagen ändrade under aygusti 1955 sina årsmodeller från att vara kalenderår till att presentera den nya årsmodellen. Bilar tillverkade under 1955 men 1/8 eller senare är modell 1956. Detta exemplar är enligt chassinumret tillverkat i september 1955.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1956 
 • Första registreringsdatum
  1955-01-01 
 • Avläst mätarställning
  7335 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den startar lätt och går bra i motor och drivlina. Läcker bensin, troligtvis från tanken. Bilen har fortfarande ett 6-volts elsystem. Motorn är inte original utan en nyare 1200 med 34 hk. Den har märkbokstav (D). Märkbokstäver infördes i augusti 1965.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett lite sämre bruksskick med potential. Missfärgat innertak. Fuktskador på dörrsidorna i fram. Skada på förarstol samt några mindre skador i övrigt. En annan förarstol med originalklädsel på ryggstödet medföljer.

 • Skick exteriör:

  Den här "ovalen" har ett slitet och patinerat yttre. Den har sliten lack, rost, och slitet krom som hör till ett ladugårdsfynd. Bilen har godkänts vid besiktningen vid bilprovningen 2020.

 • Skick helhet:

  En bil i ett bra utgångsskick men med en sliten yta.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-03-04
Ursprungsbesiktning: 1955-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1955-01-01
Senast godkända besiktning: 2020-09-04
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

De tidiga modellerna med oval bakruta och i synnerhet de med delad bakruta har en särskild status bland en stor del av entusiasterna på VW-scenen. Där delas den i sin tur – med en lätt generalisering – av rena originalutföranden och av lätt modifierade tolkningar med framförallt en sänkt stance och lite mer kraft i maskin.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Borlänge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG