Visa alla bilder
Visa film

Peugeot 205 GTI Monte Carlo 1,9 — 1991

Ovanlig och idag internationellt eftertraktad version till den svenska marknaden av Peugeots bidrag till GTI-klassen, här i ett välanvänt men välvårdat skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välskött långmilare med få ägare och intressant som marknadsföringsstudie av en entusiasteffekt i bilindustrins badge engineering-genre."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15730
TYGELSJÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Peugeot 205 GTI Monte Carlo?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välskött långmilare med få ägare och intressant som marknadsföringsstudie av en entusiasteffekt i bilindustrins badge engineering-genre."

Beskrivning

Den har bara haft 3 eller 4 brukande ägare och brukades friskt av den första. Majoriteten av körsträckan på nästan 28 000 mil ser ut att ha avverkats på nittiotalet och även i södra Sverige. I databasen står det "Avvikande miltalshistorik" och det beror ett byte av hela instrumentklustret när det fallerade. Det gamla klustret följer med. Det är en intressant och rolig utveckling av 205:an som youngtimer att tre generalagentsversioner för den lilla svenska marknaden har blivit samlarobjekt på kontinenten och inte minst bland de franska entusiasterna. Den nuvarande ägaren har kört bilen i 10 år och är milt uttryckt en dedikerad 205 GTI-entusiast med flera exemplar av modellen avverkade genom åren och dessutom fortfarande några kvar i stallet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
  1991-02-07 
 • Avläst mätarställning
  279 000 km 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn/tyg 
 • Färg
  Sorrento Grön Metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Det känns att den har några mil på nacken, samtidigt känns motorn vaken och transmissionen frisk. Bilen fick nyligen en full service med alla vätskor, kamrem och vattenpump. Ny koppling, och den tar lite högt, men det är både en justering- och smaksak. Nya stötdämpare och fjädrar runtom, liksom drivaxlar, avgassystem och bromsar med ok, belägg, slangar och rör.

 • Skick interiör:

  Inredningen är ren, fräsch och representativ för körsträckan, och förarsätet är slitet men lagat. Säkringsluckan har fastnat i utfällt läge och bagageutrymmet har även det en utstrålning som matchar körsträckan. Träratt och växelspaksknopp i trä var nog en liten vinkning till dåtidens Le Mans-racer från varumärket, Peugeot 905, som bland all kolfiber och avancerad elektronik just hade en växelspaksknopp i trä.

 • Skick exteriör:

  Polerad originallack i ett förvånansvärt bra skick givet milantalet med omlackerad huv och ett par bättringar vid taket och på vänster bakre hjulhus. Plasten på stötfångarna och dörrlisterna har lite normala skiftningar för sin ålder. Fräscha fälgar och bra däck.

 • Skick helhet:

  En rolig specialversion av en rolig bil, och därtill en rolig youngtimer med allt vad det innebär av att vara ett nyare samlarfordon. Allt paketerat i ett använt och omhändertaget skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-07-11
Ursprungsbesiktning: 1991-02-06 (typbes) (Ombes:19960709)
Datum i trafik första gången: 1991-02-07
Senast godkända besiktning: 2022-10-14
Besiktigad tom: 2024-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Bakgrunden till dessa specialversioner var att generalagenten för Peugeot i Sverige ville köra en begränsad kampanj för 205 GTI-modellen. Under 1991 lanserades därför en Special Edition av 205 GTI i tre färger som extrautrustades med bland annat trädetaljer speciella emblem:

– Le Mans i en Miamiblå kulör i 84 exemplar, åtråvärda bland samlare idag.

– Monte Carlo i en Sorrentogrön kulör i 96 exemplar och av dessa finns det betydligt färre kvar än Le Mans-versionen.

– Classic Sport i svart kulör i 200 exemplar med en numrering i ratten.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tygelsjö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG