Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 220 b 2,2 — 1962

Svensksåld klassisk "fenmerca" med endast en tidigare ägare.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En Mercedes i ett representabelt skick som inte skäms för sig."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15746
FALUN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 220 b?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En Mercedes i ett representabelt skick som inte skäms för sig."

Beskrivning

Den här Mercedesen såldes ny till en godsägare i Falun 1962. Hon var nog rädd om sin bil och vårdade den ömt med tanke på skicket den är i. Sedan 2013 har bilen enligt besiktningsprotokollen brukats endast 600 km. Mercedesen har fått glasfiberskärmar fram någon gång i sitt liv, men bilens lagade och grundlackerade original plåtskärmar medföljer, se bild.

Det medföljer intressant dokumentation som originalfaktura, originalkvitto, ordersedel, orderbekräftelse och servicebok, se bilder.

Bilen har rullat cirka 12 900 mil som styrks av den medföljande dokumentation. Nuvarande ägare har ägt bilen sedan 2017.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-01-01 
 • Avläst mätarställning
  2905 km 
 • Kw / hk
       / 105 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Mörkgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Gick ej rent vid fototillfället men detta ska vid leverans vara åtgärdat. Bilen har ett missljud/vibration från kardan eller knutkors.

 • Skick interiör:

  Interiören är i bruksskick. Panel under instrumentbrädan är i sämre skick. Det finns någon fläck i baksätet. Solskyddet på förarsidan är sprucket, se bilder. Rost i bagageutrymmet, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Framskärmarna på bilen är i glasfiber men det medföljer begagnade plåtskärmar som är grundfärgslackerade. Kromet har släppt på främre stötfångarens högra sida, se bilder, men är i övrigt i ett bra skick. Lacken är i ett gott skick.

 • Skick helhet:

  En Mercedes 220 i ett gott bruksskick som just har blivit uppstartad efter en tids stillestånd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-11-16
Ursprungsbesiktning: 1962-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1962-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-09-08
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

W111 introducerades i augusti 1959 i tre versioner med olika utrustningsnivå och trimningsgrad av den välbekanta 2,2-literssexan. Karossen som delades med den fyrcylindriga W110 var försedd med panoramarutor och fenor. Detta hade varit högsta mode i USA på 1950-talet. Efterträdaren W108 presenterades i augusti 1965.

Men Mercedes-Benz gav inte upp W111-karossen för det. I juli 1965 introducerades 230 S som en instegsmodell till S-klassen. Modellen tillverkades fram till januari 1968. Därefter försvann sedanversionen av Heckflossen.

Produktionen uppgick till 338 004 fyrdörrarsvagnar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Falun

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG