Visa alla bilder
Visa film

Mazda RX-7 — 1979

Första årsmodellen av Mazdas wankel-modell RX7 i ett fantastiskt originalskick med en körsträcka på bara 2700 mil.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En RX7:a i ett skick som är svårt att överträffa. Letar du efter en dylik? Köp den."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
146 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14553
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mazda RX-7?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En RX7:a i ett skick som är svårt att överträffa. Letar du efter en dylik? Köp den."

Beskrivning

Den köptes ny i Maryland av en svensk pilot på testuppdrag och importerades som flyttgods till Stockholm, Sweden 1980. Ägarna efter det har varit väldigt noggranna med skötseln. Den nuvarande ägaren är en amerikansk ingenjör, tillika petrolhead, som jobbar på Volvo. Dokumentationen verifierar körsträckan. Inga spår av omlackering, skador, rost eller reparationer. Det är måste vara ett av de bättre exemplaren i landet. Alla ID-märkningar i bagageutrymmet är intakta och orörda, liksom reservhjul, domkraft och fälgkors. Originalutrustningen är felfri i stort och smått, till exempel klocka, handskfackslampa, kassettspelare, elantenn och intervalltorkarna. Däcken är av typen M+S (Mud and Snow) och behöver bytas till bättre sommardäck.

Här nedan berättar ägaren själv på sitt modersmål om vad han har gjort på bilen:
As my corona project during 2020/2021 I did a mechanical freshening up of the wear and tear items using mostly genuine Mazda parts including:
Ignition system (points, cap, NGK leads, NGK plugs and a new Varta battery)
Cooling system (radiator core, radiator hoses, thermostat, water pump, heater hoses, belts)
Chassis (Maxxis tires, KYB shocks, MTS springs, bushings)
Brakes (rotors, pads, shoes, hoses, master cylinder)
Clutch (master cylinder, hose, slave cylinder)
Fluids (engine oil & Bosch filter, transmission oil, rear axle oil, coolant, fuel filter & carb reseal)
Body (wiper blades, door seals, tailgate struts, adjusted & lubricated locks/hinges/window mechanisms, etc...)
Sits right now on 35mm lowered springs, originals springs included.
Upgraded to electric cooling fan, original included.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1979/1979 
  • Första registreringsdatum
    1980-02-22 
  • Avläst mätarställning
    27375 km 
  • Kw / hk
    74 / 101 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Textil 
  • Färg
    Röd 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Wankelmotorn startar lätt och piggt, har ett härligt, eget och klassiskt ljud och lådan känns exakt och medgörlig. Hela bilen utstrålar en skön vägkänsla kombinerat med den där svårdefinierade lågmilarkänslan.

  • Skick interiör:

    Inredningen andas samma lågmilarkänsla som resten av bilen, stolarnas guldspecifika plyschtyg skiftar fint i ljuset. Solskydden är demonterade och hålen snyggt pluggade. De följer med i bland resten av alla delar.

  • Skick exteriör:

    Lacken är i ett orört originalskick och därmed har den också fått några stenskott och märken genom åren, och även någon liten bättring vid hjulhusen. Vid något tillfälle förvarades bilen under presenning som gav avtryck av plasten på taket, men det bör vara lätt att polera bort.

  • Skick helhet:

    Det här är sannolikt en av de bäst bevarade och välvårdade RX7:an i landet. Kanske en bil för en JDM-samlare(Japanse Domestic Market), men också för någon med en levande och rullande samling. En wankel-Mazda gör sig bra överallt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-02-20
Ursprungsbesiktning: 1980-02-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-02-22
Senast godkända besiktning: 2021-03-03
Besiktigad tom: 2023-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Torslanda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG