Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 3 1600 TLE 1600 insprutningsmotor — 1970

Ovanligt fin norrlandsbil med originallack. Har stått undanställd sedan 1993. Nu uppstartad. Går fint.

Mårten Carlsson
Värderingsman
Skicka meddelande

"Direktinsprutad 1600 i fint orört originalskick. Behöver vanlig service och SBP pga längre stillestånd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
41 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13676
CHARLOTTENBERG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Värderingsman / Redaktör
Skicka meddelande

"Direktinsprutad 1600 i fint orört originalskick. Behöver vanlig service och SBP pga längre stillestånd."

Beskrivning

Denna bil har gått i trakten kring Gävle fram till slutet av 1990-talet då den såldes till Höga -kusten trakten. Bilen ställdes undan 1994 på en torr loge fram till 2020, då den togs fram och startades upp. Den är i fint orört originalskick. Originallack och fräsch inredning. Några små rostblåsor finns på framskärmar, och i nederkanter, men inget allvarligt. Lite ytrost i stenskott i fronten och på sidorna. Behöver en polering och vaxning så är den jättefin som den är.
VW-märket i fronten satt löst så det ligger i handsfacket (obs, frontluckan tyvärr inte riktigt stängd vid fotograferingen). Km räknaren står på knappt 2.000 mil (19.841km). Vi bedömer att bilen har en total körsträcka på 12.000 mil (11.9841km). Mätaren går runt vid 10.000 mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1969-10-24 
 • Avläst mätarställning
  19841,1 km 
 • Regnr
  BZD 202 
 • Chassinummer
  2102040176 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går jättefint. Växlar bra och bra drag i motorn. Dock dåliga bromsar. Behöver repareras efter längre stillestånd.

 • Skick interiör:

  Orörd, ser bra ut men blir ännu finare med lite rengöring. Slitage på förarstolens klädsel, normalt för 10-15000 mil.

 • Skick exteriör:

  Stenskott med ytrost, på lack och lite på kromet på kofångare. Lite rostblåsor i innerskärmar fram i bagagerummet, nedanför huv-gångjärn, se bilder. Totalt sett är detta en mycket fin bil, med obetyliga rostprickar.

 • Skick helhet:

  En mycket bra typ 3, för att vara orenoverad. Lägg lite tid och pengar på polering och lackbehandling samt bromsrep och service så har ni en topenfin bil.

Fakta om modellen

Denna modell var den första standardbilen som kunde köpas med elektroniskt styrd bränsleinsprutning (TLE), redan 1968. Något som alla biltillverkare tog efter efter hand....

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Charlottenberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG