Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 3 1500S Notchback FiA "Historisk rallybil" — 1965

FiA vagnbok, äldre, från 1991 finns. Ombyggd på 1980-talet och flitigt körd från 1987 till 1995. Startar lätt och går jättefint.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Helt ok bil som är kul att köra. Har körts i många rallyn (se dekaler på insidan huvarna). Har klarat sig bra. Behöver en service och upputsning så blir den presentabel igen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
34 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13691
KUMLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Helt ok bil som är kul att köra. Har körts i många rallyn (se dekaler på insidan huvarna). Har klarat sig bra. Behöver en service och upputsning så blir den presentabel igen."

Beskrivning

Bilen såldes ny sommaren 1965 och var privatbil i Örebrotrakten i drygt 15 år. Den blev i början av 1980-talet professionellt ombyggd till FiA godkänd historisk rallybil. Vagnbok från 1991 följer med köpet. Bilen tävlades med flitigt från 1986 till 1995, bland annat i Rally-Globen och 1000-sjöars rally i Finland. Den verkar inte har råkat ut för allvarliga skador och motor och växellåda är bra men har säkert bytts/renoverats flera gånger. Det som sitter i nu är i lätt vässat originalutförande fungerar fint och känns bra att köra med. Bilen ligger bra på vägen och bromsar bra, men tappar lite tryck vid upprepade hårda inbromsningar (måste ses över). Grova däck sitter på. Lack, kaross och underrede ser bra ut. Lite ytrost och några blåsor finns. Bilen är ganska smutsig under och inuti. En ordentlig rengöring och viss lackbättring så blir den snygg. Senast godkänd på Bilprovningen 2017-05-04, så den behöver in och kollas en gång till sedan är den godkänd för alltid. Kul kör-bil med gott motorljud och skönt stuk. Bra väghållning. Något för den som gillar att gasa och sladda.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-06-30 
 • Avläst mätarställning
  67517 km 
 • Regnr
  FZG 297 
 • Chassinummer
  315208689 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  galon 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Dåligt batteri, har stått obrukad i tre år. Startar med starthjälp och går sedan jättefint även om vi misstänker att förgasare behöver justeras. VW-experten Mathias Fahlke tel: 0761-022063 har startat upp bilen och provkört. Han svarar gärna på frågor via telefon innan auktionen.

 • Skick interiör:

  Sliten inredning, som behöver rengöring. Normalt skick för rallybil.

 • Skick exteriör:

  Omlackad från blå till vit för 20 år sedan. Lite slarvigt gjort, men ok för rallybil. Lite smårost och småbucklor finns men inget allvarligt. Ser bra ut. Vi bedömer att den gått 16.750 mil då mätaren går runt vid 10.000 mil.

 • Skick helhet:

  Bra bil som funkar bra som både vanlig väg-bil på sommaren och för historiska rallyn. FiA handlingarna är nu dock gamla och behöver då uppdateras.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-09-27
Ursprungsbesiktning: 1965-06-30 (regbes) (Ombes:19940201)
Datum i trafik första gången: 1965-06-30
Senast godkända besiktning: 2017-05-31
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Fakta om modellen

1500 S var kända för bra väghållning, med låg tyngdpunkt baktill över drivhjulen. Motorn var vass, med dubbla förgasare och 60 Hkr. Till detta skivbromsar redan 1965, som standard vilket gjorde denna bil till populär bland de som gillar att gasa. Därför är få bilar kvar i livet idag.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kumla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG