Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 1303 S Big 1600 — 1974

Hel och fin BIG-modell som fått en annan kulör och sportutrustning på 1990-talet. Kommer från VW samling och går fint.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Obetydligt med rost (se bilder), behöver dock poleras och vaxas, så blir den fin. Går bra i motor, bromsar och växellåda. Senast godkänd på SBP fram till 2017. Alltså dags igen innan bilen tas i bruk."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13693
KUMLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
55 - 60 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Obetydligt med rost (se bilder), behöver dock poleras och vaxas, så blir den fin. Går bra i motor, bromsar och växellåda. Senast godkänd på SBP fram till 2017. Alltså dags igen innan bilen tas i bruk."

Beskrivning

VW samlarens åk-bil på sommaren. En äkta Big som från början var ljusblå metallick. Ägaren och säljaren, en VW-Porsche samlare som nu måste minska på sin samling köpte denna bil 2009 och hade den som hobbybil på somrarna fram till 2016, då den ställdes undan. Tidigare ägare har lackat om bilen i en snarlik kulör, men ej metallic. Han har också gjort den lite tuffare med kromade sportfälgar, breda däck, sportratt och sportstol på förarsidan. Bilen ser bra ut och går fint men behöver till komma till bilprovningen, då detta gick ut 2017. man ser att det är en BIG-modell (jubileumsserie bara i Sverige, 1974) då den har trädekor på instrumentbrädan och manchesterklädsel mitt på sätena samt skivbromsar med mera.
Bilen startar lätt och går fint på vägen. Hel och fin både på ut- och insida men behöver en polering och invändig puts för att bli riktigt fin. Vi bedömer att bilen gått 18800mil, mkt skick, då mätaren gått runt en gång.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1973-11-28 
 • Avläst mätarställning
  88450 km 
 • Regnr
  CPT 616 
 • Chassinummer
  1342260621 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Dåligt batteri. Bra motor och växellåda. Kanske dags för en service och sedan SBP.

 • Skick interiör:

  OK inredning. Lätt smutsad. Lite skavmärken på dörrsidor mm, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Lite matt i lacken. Några småblåsor finns. Har varit professionellt rostskyddsbehandlad varför den klarat sig ovanligt bra.

 • Skick helhet:

  Bra bil som med några timmars arbete blir riktigt fräsch. En bil vi kan rekommendera för den som gillar att putsa.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-04-27
Ursprungsbesiktning: 1973-11-28 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1974-03-12
Senast godkända besiktning: 2015-02-27
Besiktigad tom: - 2017-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 15

Fakta om modellen

1303S är toppmodellen i Bubblans utveckling och den mest påkostade, sista bubbla-modellen som byggdes bara i Tyskland. De enklare 1200 och 1300 modellerna fortsatte byggas på flera ställen världen, ända fram till 2003 (i Mexico). 1303 är idag eftertraktade för de betraktas som en lyx-bubbla med många fina detaljer och då särskilt specialmodeller som BIG-serien var.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kumla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG