Visa alla bilder

Volkswagen T2 Pick-up Baywindow 1600 — 1972

Mycket trevlig T2-pick-up med det breda Westfalia-flaket. Tre ägare, bara körd 9000 mil i ett mycket fint orenoverat, välvårdat originalskick.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Hel och snygg. Skicket motsvarar 9000 mil och bilen är oskruvad. Helt original med spår av tiden och användande de första 20 åren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
163 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13668
PÅLSBODA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
150 - 160 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Hel och snygg. Skicket motsvarar 9000 mil och bilen är oskruvad. Helt original med spår av tiden och användande de första 20 åren."

Beskrivning

Endast tre brukare. Första ägaren hade bilen i 20 år, till 1992. Andra ägare var leksaksgrossisten Robetoy. De använde pickupen till utställningar och mässor mellan 1992 till 2018, då den såldes till VW-samlaren bakom VW muséet i Pålsboda.
Bilen är helt i original utförande. Lack, inredning, motor och alla detaljer är orörda och fortfarande fina, trots att detta varit ett arbetsfordon. Bilen har parkerats inomhus av alla ägare, varför den klarat sig så bra. Det finns lite ytrost kring stenskott och småmärken, men inget allvarligt. En polering och lackbättring, så blir den nära utställningsskick. Det är till och med rent och rostfritt innanför sidoluckan, mitt under flaket (se bilder), vilket är sällsynt. En rolig detalj är att den sedan ny varit utrustad med tillbehörsflaket från Westfalia, med träflak, trälämmar, kapell och bredare backspeglar. Detta gav längre och bredare lastyta. Kapellet är bytt för cirka 10 år sedan. Allt annat är orört.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-03-12 
 • Avläst mätarställning
  93104 km 
 • Regnr
  CAB376 
 • Chassinummer
  ZZZ25ZCH073645 
 • Kw / hk
  51 / 69 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  galon 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går fint. Bra växellägen och bra drag i motorn. Kul att köra. Bara uppstartad de senaste åren, så en köpare rekommenderas service av motor och bromsar och kontrollbesiktning. (senaste SBP var 2004)

 • Skick interiör:

  Fina mattor, instrumenbräda, dörrsidor och övrig klädsel. Förarstolen dock något solblekt.

 • Skick exteriör:

  Fin utsida med endast spår av årens försiktiga brukande. Inga skador eller stora rostangrepp.

 • Skick helhet:

  Mycket bra helhetsintryck. Vi har inte sett någon så fin och orörd, original VW-pickup tidigare. Det går att snygga till lämmar och lackbättra varsamt så blir den i toppskick. Men den är också jättefin som den är.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2008-08-20
Ursprungsbesiktning: 1972-07-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1972-07-25
Senast godkända besiktning: 2004-05-26
Besiktigad tom: - 2006-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Typ 2 kallas buss och transportmodellen som kom efter bubblan (typ 1). Typ 2 av första modellen med delad framruta kallas för T1 och byggdes till 1967. 1968 kom en moderniserad version, med hel framruta, som kallas T2 och tillverkades till 1981 (och ända till 2012 i Brasilien).
T2 har lite vassare motor och bromsar och rymligare förarplats, annars är den ganska lik T1:an.
Enkel att köra, praktisk och slitstark gjorde att dessa bilar användes länge av olika yrkesmän. Därför finns väldigt få kvar och ännu färre som inte är utslitna (eller upplagade i olika omgångar). Det gör denna pickup till en raritet i VW-sammanhang med tanke på det fina skicket och låg körsträcka.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Örebro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG